Digidexo.com

Hvordan bli kvitt en kald sår dag

Hvordan bli kvitt en kald sår dag


Forkjølelsessår er lesjoner som dannes i og rundt munnen. De er forårsaket av herpes-virus og er spredt ved virusbærere. Også kalt munnherpes, kan forkjølelsessår ikke forebygges eller kureres; Imidlertid kan de bli behandlet for å akselerere tilheling. Bruk enten aktuell eller muntlig antivirale medisiner for å lindre symptomene og forkorte forkjølelsessår varighet. I tillegg til medisin, prøv varme eller kalde omslag for å lindre smerte og ubehag.

Bruksanvisning

Se legen din for å finne årsaken til dine sår. Mange mennesker forveksler canker sår --- som i utgangspunktet er sår --- med forkjølelsessår, så det er viktig å diagnostisere bestemt sykdom. Fortell legen din om sårene 'triggere, hyppighet og varighet. Be om behandlingsanbefalinger.

Påfør salven til det berørte området som anvist av produsenten. Kremen vil lindre smerten og ubehaget av sår og fremskynde healing. Det vil også bidra til å myke opp den gule skorpe som ofte følger med forkjølelsessår.

Ta en muntlig antiviral medisin som anvist. Legen din kan forskrive medisiner til raskt å behandle sår. Mange medisiner må tas før et utbrudd for maksimal effektivitet, så lær dine triggere å forutse forkjølelsessår forekomster.

Påfør en varme eller ispose til sår, som begge kan berolige din ubehag. Hold pakningen på det berørte området i opptil 10 minutter flere ganger om dagen.

Tips og advarsler

  • Ta en over-the-counter smertestillende for å lindre smerte. Selv om dette ikke vil gro den kalde sår, vil det hjelpe deg å føle deg bedre og gjenoppta normal aktivitet mens kroppen heles.