Digidexo.com

Restorative Dental Instruments

Restorative Dental Instruments


Dental instrumenter er triksene av en tannlege handel. Det finnes instrumenter for alt og flere for de fleste prosedyrer. En drill er en uunnværlig element, men det er ikke boret som gjør finjustering av en restaurering. Det er de håndinstrumenter som gjør hver fylling ser fabelaktig og gi pasientene trygghet til å smile. Instrumenter rangerer rett opp der med tannlegen, fordi de fungerer sammen.

Grunnleggende Eksamen Instrumenter

Hver tannlege må starte et sted med sin pasient. Å finne noe å gjenopprette, må han starte med en grundig gjennomgang av pasientens tenner. For dette, vil han sannsynligvis ha en munn speil og en dobbel-ended instrument som kalles en pigtail explorer. Speilet er å se på områder bak tennene og under tungen. Oppdag bistår i diagnostisering forfall fordi skarp liten kant av explorer vil synke i forfall og være vanskelig å fjerne.

Amalgam Fylling Instrumentation

For en sølv eller amalgamfylling, er det nødvendig med en sprøyte med bedøvelse. En munn speil og explorer er på hver skuff oppsett. De er vanlige våpen. En høyhastighets drill vil få tilgang til forfall. En skjeen gravemaskin øser det ut. En Dycal instrument vil plassere Dycal eller kalsiumhydroksid, for å bidra til å bygge sekundær dentin. Pinsett og en bomulls pellet vil levere Copalite, en dentinal tubule sealer, til fylle forberedelse. En Tofflemier holderen med en matrisebånd blir brukt hvis nedbrytning strekker seg mellom tennene. En amalgamator blander amalgam; et amalgam transportør bærer det til tannen, der Hamre komprimere amalgam. Et instrument som kalles en discoid cleoid skjærer anatomi inn i amalgam. Til slutt vil en ball burnisher gjøre sølv glans.

Tooth Colored Composite Fylling Instrumentation

En munn speil og explorer, sammen med en sprøyte med bedøvelse for pasientkomfort er de første instrumentene som brukes. En høyhastighets håndstykket med diamantbor forbereder kompositt fylling, med en skje gravemaskin som brukes til å øse ut forfall. En Dycal program med en Dycal instrument beskytter nerve med en dyp hulrom. En dappen tallerken med syre etch og en liten pensel etser tannen å forberede den for liming. En annen dappen fatet holder bindemiddel som binder kompositt til tannen. A celluloid stripe glir mellom tennene bør fyllingen strekker så langt. Celluloid strimler er tydelig, slik at UV-lyskilde for å nå den sammensatte når det er nødvendig. En sammensatt pistol distribuerer sammensatt; et instrument med en vinklet flat kant, som en hockeykølle, sprer kompositt inn i fyllet. En hånd-holdt UV-lyskilde herder kompositten, med diamantetterbehandling burs som brukes til å trimme og fjerne overskudd av kompositt fra fylle.

Crown Forberedelse Instrumentation

En munn speil og explorer, som alltid, blir brukt som er en sprøyte med bedøvelse for å sørge for at pasienten er komfortabel. En høyhastighets drill med forskjellige størrelser og havregrøt av diamantbor redusere tann å imøtekomme tykkelsen på kronen. Med kronen prep fullført, saks klippe et stykke av retraksjonstråd. Retraksjonstråd behandles med adrenalin slapper tannkjøttet fra tannen midlertidig. Tilbaketrekkingsledningen emisjonen er under tannkjøttet med en tynn, rund-ende instrument. Når retraksjonstråd har gjort det er din jobb, som regel fem minutter, det blir fjernet og inntrykkene tatt med tannlegen foretrukne inntrykk materiale, hydrokolloid eller polyvinyl siloksan. Midlertidig krone fabrikasjon beskytter tannen. En metall midlertidig må buet saks og bjelle kontur tang til å forme den. Akryl vil legge til styrke og en stram passform. Midlertidig sement blandet med en slikkepott sementerer den midlertidige på forberedt tann