Digidexo.com

Cure for en rennende nese

En rennende nese forårsaket av en kald, slim akkumulering eller en allergisk reaksjon er en av de mest vanlige klager noensinne. Når du har en kald, produserer nesen ekstra slim for å bekjempe bakterier. I tilfelle av en allergi, blir behandlet av allergener nesen som bakterier, og nesen bringer ytterligere slim for å spyle dem ut, noe som fører til en rennende nese. Selv om det er ingen magisk pille for denne tilstanden, er det noen ting du kan prøve å hjelpe deg å få lindring fra symptomene og hjelpe deg å føle deg bedre.

Væskeinntak

Som du vil miste mye vann fra kroppen din når du har en rennende nese, må du fylle opp med det tapte vann med så mange væsker som du kan drikke. Har supper, buljonger, grønn te, lime vann og fruktjuice med vitamin C, som også vil hjelpe deg å kjempe deg kald. Drikk minst 10 glass vann hver dag, og sørge for at urinen har en lys farge.

Medisinering

Hvis du er i vane spratt over-the-counter piller for lindring, prøve antihistaminer som Claritin og Allegra, som er tilgjengelig på apotek. Hvis disse gjør at du føler deg trøtt og treg, spør din primære omsorg lege for en resept nonsedating stoffet. Unngå å ta for mange medisiner på en gang. Ta medisin som behandler symptomet du lider på grunn av allergi. Noen ganger en muntlig decongestant kan hjelpe, også. Også, hvis du er på noen faste medisiner, konsultere legen din dersom noen av medisinene kan være årsaken til rennende nese. Bortsett fra en nesespray, en av de sikreste og beste medisinene du kan få med en resept er Cromolyn, som virker ved å stabilisere nese celler og hjelper dem i å tilby motstand mot kontakt med allergener. Når en slik medisinering mislykkes, kan legen foreslå steroide narkotika eller allergi injeksjoner for å behandle alvorlige forhold.

Sinus Cures

Noen ganger kan en infeksjon i bihulene fører til at nesen blir vassen. I slike tilfeller kan legen anbefale en nasal douche. Bruk hjemmelaget saltvann ved å blande 1/4 ts. av salt med 4 oz. vann, eller bruke butikk-kjøpte variasjon. Sett vannet i koppen med håndflaten din, snuse det gjennom nesen og blåse den ut gjennom et nesebor, en om gangen. Dette vil berolige dine bihuler og gir lindring fra rennende nese. Du bør også huske å ikke blåse for hardt gjennom nesen hvis ørene blir blokkert. Damp inhalasjon er en annen måte å takle dette problemet.

Generelle tiltak

Bruk en luftfukter om natten for å fukte dine neseslimhinnen. Gjør det til en vane å rense ut luftfukteren hver dag med eddik for å hindre dannelse av mugg eller sopp. Spise varm, krydret mat, eller slippe litt oppvarmet sennep olje i ett nesebor om gangen, har vært kjent for å hjelpe, også. Hvis du er i en vane å trene regelmessig, ikke stoppe fordi du har en rennende nese. Hvis du ikke er febrilsk eller ikke har en dårlig hoste, gå eller gjøre lette øvelser for å vekke kroppen til aktivitet og hjelpe det kjempe kulden bedre. Hvis du vet at du er allergisk mot visse matvarer eller planter som forårsaker nesen for å løpe, unngå dem på alle kostnader. Hold støvnivået nede i alle dine møbler, senger, sengetøy og skap mellomrom av en regelmessig rengjøring regime.