Digidexo.com

Hva er Slippery Elm?

Hva er Slippery Elm?


Slippery Elm er navnet på to trær i Nord-Amerika (Ulmus fulva og Ulmus rubra), men i alternativ medisin, refererer det til den indre barken på treet. Ifølge University of Maryland Medical Center, har indianerne brukt treets indre bark i århundrer. Den brukes hovedsakelig for hals rettsmidler, men det brukes også for andre mindre medisinske klager.

Bruksområder

Ifølge Earl Mindell er Herb Bible, er glatte alm brukt til å lindre sår hals, hoste, mindre brannsår, mindre sår, byller, noen kløende hud klager, mageproblemer, halsbrann, smerter fra Crohns sykdom og magesår. Det kan også bidra til å berolige bort smerter som kommer fra en smertefull anfall av oppkast.

Ingredienser

Den aktive bestanddel i en hvilken som helst glatt alm produkt tørkes og pulverisert glatt alm indre bark. Når det blandes med vann, blir pulveret i tykke planteslim, som er lik slim i fordøyelsessystemet. Den gel-lignende stoff bidrar til pels og berolige. Med mindre det er bare en tørket pulver, kan glatte alm produkter inneholder en rekke andre ingredienser for å gjøre det smake bedre eller for å holde en pille form.

Typer

Glatte alm kan bli funnet i et bredt spekter av produkter, inkludert kapsler, tinkturer, urte te-poser, salver og pastiller. Får bare pulveret er også tilgjengelig fra helsekostbutikker og naturmedisinere. Pulveret kan deretter bli tilsatt til hjemme preparater av kremer, te eller en tykk sirup.

Forholdsregler

Det er alltid best å sjekke med en lege før du tar noen form for urt. Men ifølge University of Maryland Medical Center, glatte alm ikke kjent for å definitivt samhandle dårlig med noen reseptbelagte medisiner og er ikke kjent for å ha noen alvorlige bivirkninger. Den eneste bivirkning synes å være at den kan redusere kroppens evne til å absorbere andre typer medikamenter, inkludert andre urter.

Fun Fact

Etterspørselen etter glatt alm pulveret er så høy at trærne er nå blitt sjeldne. For å få den indre bark, må det bli strippet vekk fra treet, derfor drepe den. Ingen annen del av treet kan brukes til urtemedisin. Ifølge en 2007 estimat fra USDA Forest Service, er hundrevis av trær ulovlig høstes hvert år fra offentlige parker og private eiendommer.