Digidexo.com

Salisylsyre for gikt

Salisylsyre for gikt


Gikt, også kjent som podagra, er en lidelse som rammer millioner av menn og kvinner hvert år. Det er flere kjente medvirkende faktorer som kan utløse en episode av gikt, og mange av disse kan styres av medisin eller med en endring i dietten. Innføringen av salisylsyre inn i kroppen er kjent for å være en av de medvirkende faktorer.

Hva er gikt?

Urinsyregikt er en form for leddgikt som påvirker ledd, med smertefulle flareups ofte oppstår plutselig. Tilstanden er forårsaket av en opphoping av urinsyre i kroppen som deretter krystalliseres rundt leddene, noe som resulterer i sterke smerter, rødhet og ømhet i området. Urinsyre er produsert som et biprodukt når kroppen bryter ned purin, en forbindelse som er funnet i mange matvarer. Urinsyre forårsaker gikt bare når det ikke er riktig regulert av nyrene og et overskudd bygger seg opp i blodet.

Salisylsyre

Salisylsyre er en forbindelse som anvendes i mange produkter. Den er mye brukt i hudpleieprodukter utviklet for å behandle akne, slik det fungerer for å åpne porene i huden og drepe bakterier. Men den har en annen viktig anvendelse som den primære bestanddel i aspirin. Salicylsyre har evnen til å redusere feber og for å redusere kroppslige smerter. Aspirin er også ofte anbefalt for hjerteinfarkt pasienter på daglig basis eller bare for generelle hjerte-helseformål. Salisylsyre er derfor innført i kroppene til mange mennesker på en jevnlig basis.

Effekt på kroppen

Innføringen av salisylsyre i kroppen kan øke sannsynligheten for gikt i noen mennesker. Lave nivåer av over-the-counter-styrke aspirin tatt med jevne mellomrom har blitt vist å øke nivået av urinsyre i blodet. Omvendt, høye nivåer av aspirin inntak, slik som de mengder som er foreskrevet for pasienter med revmatoid artritt, har blitt vist å faktisk redusere urinsyre i blodet.

Løsning

Hvis salisylsyre mistenkes som en mulig årsak eller skjerpende faktor for et tilfelle av gikt, er den enkleste middel for å unngå å ta aspirin. Dersom aspirin blir tatt bare for sin smerte-stillende eller febernedsettende egenskaper, eliminere bruken av aspirin helt og erstatte med en annen smertestillende med tilsvarende egenskaper. Hvis aspirin blir brukt som en oppfølging behandling for hjerteinfarkt eller hjerneslag pasienten, bør lege konsulteres før du endrer mengden eller styrken av aspirin blir tatt. Den generelle regelen for gikt lider er å unngå aspirin.

Andre risikofaktorer

Salisylsyre er bare ett av mange risikofaktorer for urinsyregikt. Medisinske faktorer inkluderer ubehandlet høyt blodtrykk, diabetes og innsnevring av arteriene. Alkoholbruk, en familiehistorie med gikt, har tidligere skade på en felles og krasje dietter blitt identifisert som triggere for gikt fakkel-ups. Spise innholds matvarer høy-purine som oksekjøtt, svinekjøtt, ansjos, sardiner, spinat og sopp kan også bidra til sannsynligheten for en gikt episode.