Digidexo.com

Hvordan virker en uterinfibroid Form?

Innledning

Livmor fibroids er godartet vekster i livmoren. Fibroids har mange navn, for eksempel myomer og fibromyomas. Disse typer vekster er svært vanlig hos kvinner under deres reproduktive år. Forskere anslår at 50 til 75 prosent av alle kvinner får muskelknuter. Kvinner kan ha en eller flere muskelknuter som varierer i størrelse fra små vekster til store massene. Selv om de fleste kvinner har fibroids, de fleste er uvitende om de har disse vekster fordi det ikke er noen symptomer. I de fleste tilfeller ingen behandling er nødvendig selv med milde symptomer. Men for noen kvinner symptomene er ødeleggende og medisinsk behandling eller kirurgi er nødvendig.

Hvordan Livmor Fibroids Form

Legene er ikke sikker på hvorfor livmor fibroids form, men det er noen faktorer som kan bidra til deres vekst. Kvinnelige hormoner spiller nok også en rolle. For å forberede livmoren for menstruasjon eggstokkene skape østrogen og progesteron. Forskere har oppdaget at fibroids inneholder mer østrogen enn den omkringliggende livmor vev, som fører dem til å spekulere i at østrogen bidrar i utviklingen av fibroids. I tillegg til hormoner, kan kjemikalier hjelpe i dannelsen. Det finnes stoffer i kroppen som insulin som bidrar til å opprettholde vev. Endringer i insulinnivåer kan føre til livmor fibroids forming. Selv genetikk er ansett som en levedyktig årsak til fibroids. Forskere har lagt merke til endringer i genet koden fibroids som avviker fra koden for normal livmor muskelvev. Unormalt i vekst av vev og i blodårene har også blitt foreslått som en årsak til fibroids. Ifølge Mayo Clinic nettsiden, "Livmor fibroids utvikle seg fra den glatte muskelvevet i livmoren (myometrium). En enkelt celle reproduserer gjentatte ganger, til slutt skape en blek, fast, gummiaktig masse forskjellig fra nabo vev." En kvinne har en økt sjanse for å få livmor fibroids basert på arv og rase. Hvis fibroids kjøre i en familie, dette øker en kvinnes risiko. Også afrikansk-amerikanske kvinner har en to til tre ganger høyere risiko for å utvikle fibroids enn kvinner av andre raser.

Symptomer på livmor Fibroids

Det finnes flere vanlige symptomer på livmor fibroids og de fleste oppstår under menstruasjon. Den type symptom avhenger av størrelsen og plasseringen av fibroid. En av de viktigste symptomer eller tegn på at en fibroid er til stede er kraftig blødning i en periode. Forlengede menstruasjonssykluser er også vanlig. Et annet symptom er blødning mellom menstruasjonene. Disse symptomene indikerer vanligvis fibroid er i slimhinnen eller i veggen av uterus. Større fibroids kan forårsake en rekke symptomer, inkludert magesmerter. Hvis fibroid er stort nok kan det strekke seg utenfor uterus og trykk mot blæren, forårsaker hyppig vannlating og inkontinens. Store fibroider kan stikke ut til baksiden av livmor og trykker mot ryggsøylen eller rektum, forårsaker ryggsmerter og forstoppelse.