Digidexo.com

Årsaker til Gardnerella

Gardnerella er også kjent som Gardnerella vaginalis eller bakteriell vaginose, henviser til det faktum at Gardnerella er en infeksjon som oppstår i kvinnens vagina. Bakteriell infeksjon kan føre til en gråaktig utflod, en stikkende lukt, vaginal kløe, eller vaginal irritasjon; noen ganger er disse symptomene ikke er merkbar, noen ganger de oppstå midlertidig eller etter menstruasjon eller samleie. Kvinner ofte misdiagnose infeksjonen, forutsatt at det å være en soppinfeksjon og behandle seg selv med reseptfrie medisiner. Dermed Gardnerella er mindre rapportert, men mer vanlig enn de fleste kvinner tror.

Bakterier

Normalt skaper kroppen sin egen naturlige balanse av bakterier i vagina. Normale pH-verdier holde skjeden svakt surt og forsvare vagina, noe som begrenser veksten av usunne bakterier. Omtrent halvparten av alle kvinner faktisk har Gardneralla bakterier i kroppen, men vet aldri. Men når kroppens forsvar er senket visse bakterier kan spre seg. Disse inkluderer bakterier, ikke bare Gardnerella vaginalis belastning, men ofte flere skadelige bakterier som Gardnerella mobiluncus, Mycoplasma hominis stammer.

Den Antibiotika Effect

Som nevnt, kan Gardnerella utvikle seg når det er en ubalanse i den naturlige bakterier i skjeden. En av årsakene til denne ubalansen resultater fra bruk av bredspektrede antibiotika som kan være nødvendig for å bekjempe et annet problem, men kan ha utilsiktet resultat av også ødelegge sunne bakterier som er en del av vagina normale miljø. Således kan det tap av sunne bakterie forlate veien åpen for infeksjon av andre.

Tampong Bruk

Selv om tamponger er normalt trygt å bruke, bør en kvinne bruke dem i henhold til retninger og unngå overforbruk. Hvis tampongen er i bruk hele tiden, selv når en periode er snaut, eller hvis en er glemt ved slutten av perioden, og igjen i vagina, kan de tørre og irritere det, og dermed åpner veien for bakteriell infeksjon.

Prevensjonsmidler

Enkelte prevensjonsmidler som intrauterine enheter (iuds), prevensjons svamper og membraner kan endre den naturlige balansen av bakterier som bor i skjeden. I tillegg, vaginal skylling og produkter som inneholder nonoxynol-9 kan påvirke balansen av syre og bakterier. Slike produkter bør være begrenset i bruk og brukes med forsiktighet.

Seksuell aktivitet

Det har ikke blitt bevist at seksuell aktivitet fører til Gardnerella-infeksjon. I noen tilfeller har bakteriell infeksjon syntes å være mer utbredt hos kvinner med flere partnere. Andre forholder seg smitte til å ha en ny seksuelt forhold. Fremdeles andre kvinner kan allerede ha hatt andre seksuelt overførbare sykdommer. Men Garnerella forekommer også hos kvinner som er jomfruer.

Graviditet

The Center for Disease Control and Prevention (CDC) bemerker at bakteriell infeksjon i skjeden er den vanligste infeksjonen hos unge voksne kvinner som kan bli gravide. Og det ofte oppstår i svangerskapet, men infeksjonen kan føre til for tidlig fødsel eller infisere livmoren etter fødselen. Av denne grunn, og fordi infeksjonen ofte ikke viser symptomer, prenatal besøk kan omfatte tester for bakterielle infeksjoner.

Komplikasjoner

Gardnerella-infeksjoner kan ikke forårsake symptomer eller en infeksjon kan forsvinne uten behandling når kroppens naturlige forsvar ta over. Men hvis en kvinne vet hun har det, vil behandlingen hindre flere farlige komplikasjoner. For eksempel har infeksjon vært forbundet med en økt risiko for bekkeninfeksjon (PID), infertilitet, ektopiske svangerskap, premature fødsler, eller babyer med lav fødselsvekt. Infeksjonen kan også øke risikoen for å bli smittet, eller infisere en partner, med en seksuelt overførbar sykdom som HIV, gonoré, herpes simplex virus, eller klamydia.