Digidexo.com

Langsiktige bivirkninger av melatonin

Langsiktige bivirkninger av melatonin


Personer som lider av sporadiske søvnproblemer kan ha nytte av de kortsiktige effektene av melatonin kosttilskudd. Melatonin er kjent for sin effekt på søvnsyklus rytmer, og for sin rolle som en antioksidant i kroppen. Relativt få kortsiktige effekter er knyttet til bruk av dette stoffet, men er usikker informasjon om sine langsiktige effekter.

Identifikasjon

Melatonin er et naturlig forekommende hormon i legemet som er utskilt av pinealkjertelen og syntetiseres fra aminosyren tryptofan. Som en person aldre, melatonin nivåer gradvis avta over tid. Det nærvær er forbundet med søvn sykluser hos mennesker, og blir brukt som et supplement til å behandle visse søvnforstyrrelser. Melatonin er også kjent for sin antioxidant effekter på immunsystemet. Motstridende forskningsresultater viser både negative og positive resultater fra langvarig bruk, og så forventede langsiktige bivirkninger er uklart.

Funksjon

Som antioksidant, blir melatonin funnet å aggressivt angrep av frie radikaler i legemet. Frie radikaler er biprodukter fra normale cellulære prosesser. Disse molekylene bærer kostnader som kan ha uheldige virkninger på cellestrukturer. Melatonin status som et hormon som betyr at det i stand til å gjennomtrenge hver eneste celle i kroppen, så vel som de indre strukturer som finnes i cellene. I form av søvnsyklus rytmer, kan melatonin nivåer spille en betydelig rolle i søvnforstyrrelser. Melatoninnivåer er vist å være sitt høyeste rett før sengetid. Lave nivåer av melatonin kan være forbundet med vanskeligheter med å sovne og forbli sovende.

Anti-Aging Effekter

Melatonin langsiktige antioksidant virkning kan bidra til kroppens samlede levetid med korrekte aldringsprosessen. Det er eliminering av frie radikaler i legemet virker til å redusere virkningene av oksydativ skade i systemet. Oksidativ skade er et resultat av ustabile oksygen molekyler, og bidrar til degenerasjon av systemprosesser som følger med aldringsprosessen. Degenerasjon forårsaket av oksidativ skade kan svekke blodglukosemetabolismen prosesser, redusere immunsystemtiltak og føre til en nedbryting av proteiner i kroppen. Vedvarende nivåer av melatonin i kroppen kan arbeide for å forlenge en persons levetid i det lange løp.

Psykologiske effekter

Langsiktige bivirkninger av melatonin kosttilskudd på personer med mild og alvorlig depresjon har vært assosiert med en reduksjon i depresjon symptomer. Lave nivåer av melatonin er antatt å bidra til symptomer på mild og alvorlig depresjon, ifølge University of Maryland Medical Center. Når det tas som et supplement, er det hormonet vist seg å føre til en økning i serotonin, en hjerne nevrotransmitter involvert i å regulere følelser. Mulige negative effekter på kroppens døgnrytme krever Dosering spesifiserte doser under tilsyn av lege.

Sleep Cycle Forstyrrelser

Når det tas i supplement form som en søvn hjelpemiddel, fungerer melatonin å indusere en tilstand av velvære og søvnighet. Imidlertid kan legemet reagere ved å utskille mindre av sin egen melatonin når dens naturlige nivåer suppleres. I praksis vil en person må holde øke supplement dosering for å oppnå de samme ønskede effektene. Som melatonin spiller en nøkkelrolle i å regulere kroppens døgnrytme, kan fortsatt bruk kompensere betydelig kroppens evne til å regulere søvnsyklus. Symptomer på denne tilstanden kan vises som tretthet, forvirring og søvnløshet.