Digidexo.com

Kosttilskudd som gir energi

Kosttilskudd som gir energi


Hvis du er trøtt og sliten hele dagen, kan naturlige kosttilskudd gi en effektiv og sunt alternativ. Mens aldri til å bli brukt for å erstatte en sunn livsstil, kan kosttilskudd hjelpe deg å nå dine mål og følelsen i live og frisk hver dag ved å gi essensielle næringsstoffer en diett ofte mangler. Av alle energi supplerer tilgjengelig på det kommersielle markedet i dag, noen få har blitt støttet av vitenskapelige bevis, og kan hjelpe deg mest i å øke energinivået.

Vitamin-B Complex

B-vitaminer er viktig for å produsere energi, og er mest effektive når de tas sammen som et kompleks. Vitamin B-3 er involvert i produksjon av energi fra mat, og bidrar til å opprettholde stabile blod sukker nivåer. Vitamin B-5 spiller også en rolle i produksjon av energi i cellene, å konvertere fettceller til energi og støtte energiproduksjon i celler. Sammen vil folsyre og vitamin B-12 bidrar til å forhindre tretthet relatert til anemi, og B-6 støtte avslapping og bidra til å redusere angst ved å øke serotonin.

Ginseng

Koreansk ginseng, amerikansk ginseng og sibirsk ginseng alle inneholder naturlige plante kjemikalier kjent som ginsengosides. Disse kjemikaliene har en rekke virkninger i kroppen, for eksempel stimulering av immunsystemet, noe som reduserer risikoen for kardiovaskulær sykdom, og forebygge tretthet. Forsker Jonathon L. Reay fra University of Northumbria publisert funnene i Journal of Pyschopharmacology i 2005 viser koreansk ginseng hatt en betydelig effekt på å redusere mental tretthet og forbedre mental yteevne hos friske frivillige.

Koenzym Q10

Koenzym Q10 er et enzym tilstede i alle celler i kroppen, og som er nødvendig for cellulær energiproduksjon, antioksidant beskyttelse og sunt hjerte-funksjon. Supplere med koenzym Q10 forbedrer fysiske prestasjoner, reduserer tretthet og kan beskytte nervesystemet fra degenerative sykdommer som Parkinsons sykdom. Tar foreskrevne statin narkotika reduserer kroppens syntese av koenzym Q10, derfor gjør tilskudd viktig for denne gruppen av mennesker. Friske individer kan ta 30 mg koenzym Q10 daglig for å forbedre energinivået.

Gymnema Sylvestre

Varierende blod sukker, som fører til metabolske syndrom, insulinresistens og diabetes, kan føre til fall i energinivået gjennom hele dagen. Disse dips er ofte merket av mat cravings, ofte for sukkerfylte matvarer som vil føre pigger av insulin for å forstyrre balansen ytterligere. Gymenma Sylvestre, kjent som "Sugar Destroyer" i tradisjonell indisk medisin, kan stabilisere blodsukkeret, redusere tretthet og selv behandle diabetes. Forsker A. Bakrudeen Ali Ahmed, fra Bharathidasan University i India, publisert et funn i det vitenskapelige tidsskriftet Phytomedicine i 2010 som viste ekstrakter av Gymnema Sylvestre bidratt til å regenerere skadede bukspyttkjertelen celler i diabetiske dyr.

Advarsel

Koreansk ginseng kan føre til økning i blodtrykk og er ikke anbefalt for personer med blodtrykk eller som tar blodtrykksmedisin. Kosttilskudd kan samhandle med foreskrevet medisiner, og leserne blir bedt om å kontakte sin helse-omsorg leverandøren før du tar kosttilskudd.