Digidexo.com

Grunner for Hoppe over et periode

Selv får menstruasjonen er ofte upraktisk og ubehagelig, er det en naturlig del av den månedlige syklus, og hopper over en periode kan tyde på at noe har hatt innvirkning på din hormonelle rytmer. Hoppe flere perioder på rad kalles sekundær amenoré.

Graviditet

Graviditet er en av de vanligste årsakene til å hoppe over en periode. Hvis du har vært seksuelt aktiv i de siste månedene før du hopper over en periode, ta en graviditetstest.

Kroppsvekt

Når kroppen din mass index faller under 18 prosent kroppsfett, kan normal hormonproduksjon undertrykkes, noe som kan føre til perioder å ikke forekomme. Amenoré kan være forårsaket av overdreven trening, renselse eller lavt matinntak og er ofte en komplikasjon av anoreksi eller bulimi. Høy kroppsvekt kan også forårsake amenoré.

Post-Pill amenoré

Mange kvinner som bruker hormonell prevensjon piller hoppe over perioder når de slutter å ta pillene. Post-pille amenoré oppstår fordi de syntetiske hormoner undertrykke naturlige hormonproduksjon, og det kan ta opptil seks måneder for naturlige hormoner som skal produseres og perioder å gå tilbake.

Perimenopause

Perimenopause er en tid av hormonelle svingninger når en kvinne nærmer seg enden av sin reproduktive år, og en vanlig symptom er hopper over perioder. Perimenopause vanligvis påvirker kvinner i alderen mellom 40 og 60, men kan begynne så tidlig som 30-årene.

Andre årsaker

Høyt stressnivå, skjoldbrusk lidelser, polycystisk ovariesyndrom eller andre ovarian lidelser er andre mulige årsaker til å hoppe over en periode. Kjemoterapi og andre medisiner for langvarig sykdom kan også påvirke mensen.