Digidexo.com

Ernæring for diabetikere

Ernæring for diabetikere


Ernæring er grunnlaget for håndtering av diabetes. Hva du spiser, når du spiser og hvor mye du spiser er viktige faktorer mot å leve et sunt liv som en diabetiker. Opprette en ernæring plan eller et måltid plan kan gjøre ting enklere. Og læring dine ernæringsmessige behov vil være avgjørende for å håndtere din diabetes med suksess.

Hva du kan spise

Administrerende diabetes krever ikke en streng diett. Det krever bevisste valg om ernæring. Med denne kunnskapen kan du lage et måltid plan som oppfyller dine ernæringsbehov og passer din smak knopper. Planlegger måltidene riktig vil bidra til å forbedre blodsukkernivået, blodtrykk, kolesterol og med forbedre din vekt. Ditt måltid plan bør involvere tre små måltider og snacks. Du bør velge sunne grønnsaker, frukt, hele korn, fisk, fjærkre, magert kjøtt, bønner og ikke-fete meieriprodukter. Når du velger disse matvarene plukke matvarer rike på vitaminer, mineraler og fiber.

Det er viktig å snakke med legen din eller ernæringsfysiolog når du oppretter din måltidsplan. Din plan må jobbe med eventuelle medisiner du tar og din treningsplan. Den mest strenge faktoren om håndtering av diabetes vil være de planlagte tider du må spise for å holde blodsukkeret faller eller spiking.

Favoritt mat

Du kan fortsatt spise mange av dine favoritt mat. Alt du trenger å gjøre er å erstatte noen av innholdsstoffene og endre hvordan du forbereder mat. For eksempel, en del av måltidet planen er å spise ikke-meieriprodukter, så bruk magre meieriprodukter eller fettfri meieri. Når det gjelder kjøtt, fjærkre og fisk, i stedet for steking dem mat enten bake eller grille dem. Og for din søt tann, spise den med måltidet, ikke på en tom mage. Reduser mengden karbohydrater i måltidet for å inkludere sukkerholdig mat du ønsker å spise.

Karbohydrat Levels

Karbohydrater reduseres og økning i blodsukkernivået. Men karbohydrater også gi kroppen med den energien den trenger for å fungere skikkelig. Så, er det viktig at de med diabetes telle karbohydrater for å være sikker på at de ikke opplever en farlig dråpe eller topp i blodsukkernivået.

Karbohydrater er delt inn i lav glykemisk og høy glykemisk sukker. De med diabetes bør spise lav glykemisk karbohydrat matvarer som hele frukter, havre, kli, brun ris, bygg, couscous, bønner og helkorn. Også balansere karbohydrater du spiser med mengden av proteiner du spiser. Hvis du redusere mengden av bearbeidet mat du spiser og øke protein, kan du forbedre din "gode" kolesterolet og blod triglyserider. I stedet for å få protein fra rødt kjøtt, prøv soya-baserte matvarer, for eksempel soyabønner, tofu, soya-basert havregryn, chili, melk og andre soyabaserte matvarer. Spis mellom to og fire porsjoner av soya hver uke. Som for karbohydrater, anbefaler American Diabetes Association du spiser ca 45 til 60 g karbohydrater til hvert måltid. Beløpet spist med hvert måltid vil avhenge av hvordan du administrerer din diabetes i løpet av dagen.