Digidexo.com

Hvordan å passe Kontaktlinser

Kontaktlinse montering er gjort av en optiker som har blitt opplært og lisensiert til å foreskrive kontaktlinser. Opplæringen omfatter bruke spesial oftalmisk utstyr, læring forskrivning prosedyrer for kontaktlinser, konvertering brille resepter å kontakte linse resepter og overvåke hvordan kontaktlinser passe på øyet.

Hvordan å passe Kontaktlinser

•  Beregn riktig strøm av kontaktlinser. Resepten makt er forskjellig fra et opptog resept makt fordi kontaktlinser sitte rett på øyet og brilleglass sitte vekk fra øyet. Kraften er basert på issen avstand, som er mellom den bakre overflate av en linse og den fremre overflaten av øyet.

Mål og registrere K-målingene med en keratometer, en oftalmisk instrument som måler kurvene i hornhinnen, den fremre overflaten av øyet.

•  Bestem krumning av linsene basert på K-avlesninger. Kalt en basiskurve, bestemmer denne målingen hvis linsene følger formen på hornhinnen og ikke kurve for flate eller bratt. Feilaktig krumning i en kontaktlinse passer kan forårsake ubehag og skader.

Bruk spaltelampe, en oftalmisk mikroskop, for å vurdere helsen til hornhinnen og tørrhet i øyet. Visse typer kontaktlinser fungere bedre for tørre øyne. En hornhinnen med skader, selv små kutt eller rifter, kan ikke monteres med en kontaktlinse før det gror.

Gjør en prøve anfall av potensielle linser basert på alle dine tidligere testing. Utprøvning er gjort for å se hvordan et objektiv passer på øyet etter predetermining basiskurve, linsestyrke og hvilken type linse. La linsene å sitte på øynene i minst 20 minutter. Deretter sjekke passform under spaltelampe, og sjekk synsskarphet med en Snellen diagram og lese diagram.

Fortsett å overvåke linsetilpassing i flere uker. Kontroller hvor linsene passe, samt avstand og i nærheten av synsskarphet, inntil en endelig avgjørelse om en kontaktlinse resept er gjort.