Digidexo.com

Symptomer og Cure for glaukom

Glaukom er en sykdom som påvirker den optiske nerven i øyet. Skade på synsnerven fører til synstap. De to vanligste formene for glaukom er primær åpenvinkelglaukom (Poag) og vinkel glaukom (ACG). Hvis glaukom ikke behandles, kan det føre til blindhet. Selv om det ikke er noen kjent kur for glaucoma, er det flere måter for å kontrollere sykdommen.

Symptomer på Primær åpenvinkelglaukom (Poag)

I åpenvinkelglaukom, eller Poag, er en økning i trykk i øyet, og skade på synsnerven skyldes tilstopping av øyets canals.This type glaukom er den vanligste form av sykdommen, noe som påvirker 4 millioner amerikanere.

Hvis du lider av åpenvinkelglaukom, kan du ikke har symptomer eller varselsignaler. Denne tilstanden kan utvikle seg langsomt over flere år uten merk visjon endringer eller tap. Noen pasienter kan oppleve en liten tap av sidesynet, men dette er vanligvis usett. Av tiden legge merke til deg mer alvorlig synstap, er glaukom i en avansert tilstand. Dette er grunnen til at det er viktig å ha årlige synsundersøkelser av din øyelege.

Symptomer på trangvinkelglaukom (ACG)

Trangvinkelglaukom er også forårsaket av blokkerte kanalene i øyet. Denne blokkeringen fører til en økning i den interne trykk i øyet. Imidlertid er vinkelen i øyet der iris møter hornhinnen ikke åpne og så bredt som det er i normale øyne, eller i øynene påvirket av åpenvinkelglaukom. ACG er sjelden, men det utvikler seg raskt, og krever umiddelbar oppmerksomhet fra øyelege.

Symptomene på ACG er tåkesyn, regnbuefargede sirkler når man ser på bright lights, øyesmerter, kvalme med alvorlig øyesmerter og rask synstap.

Administrerende Glaukom med Øyedråper

Selv om det er ingen kjent kur for begge typer glaukom, det finnes behandlinger tilgjengelig som kan bidra til å avlaste trykk i øyet. Din øyelege vil enten foreskrive øyedråper eller foreslå alternative behandlingsformer for å redusere trykket i øyet. Det er viktig å se din øyelege med jevne mellomrom for å administrere glaukom.

Flere reseptbelagte øyedråper, inkludert Timoptic, Xalatan og Alphagan, brukes til utgangspunktet senke trykket i øynene dine. Legen vil da overvåke øyet press. Han må kanskje prøve flere typer øyedråper før du finner den rette for dine øyne.

Alternative terapier for glaukom

Din øyelege kan også foreslå alternative behandlingsformer for å behandle din glaukom. Hun kan foreslå trening for å hjelpe administrere din tilstand. Regelmessig aerob trening kan redusere øyets indre trykk og kan bedre blodtilførselen til netthinnen. Kan senkes trykk i øyet ved ganske enkelt å gå raskt i 20 minutter, fire ganger per uke.

Ifølge AgingEye.net, kontroversielle studier på 1970-tallet viste at bruk av medisinsk marihuana kan bidra til å redusere trykk i øyet i glaukom lider. Disse studier har imidlertid ikke viser at marihuana er mer effektivt enn tradisjonelle medisinsk behandling.

Legen kan også foreslå akupunktur som en alternativ form for terapi for glaukom. Mange pasienter rapporterer en økning i visuell klarhet etter akupunktur terapi. Intern trykk i øyet, har imidlertid ikke vist seg å være påvirket av akupunktur.