Digidexo.com

Date Palm & Nutrition

Date Palm & Nutrition


Datoer er felles for Midtøsten, hvor de har blitt spist som en stift i denne delen av verden i århundrer. Trærne som produserer datoen frukt er enorme, og er i stand til å bære tusenvis av datoer per vekstsesong. Datoer er brukt tradisjonelt i noen islamske medisiner, og er rike på vitaminer og mineraler.

Tre

Datoen palmen vokser opp til 99 meter høye med blader som er mellom 14 og 16 meter i lengde. Bladene vokser rundt stammen i et spiralmønster. Daddelpalmer generelt produserer mellom 5 og 10 bunter av datoer per tre. En stor haug med datoer kan inneholde mer enn 1000 datoer. Datoen palm bærer frukt når den når 3 til 5 år i alder, men når ikke produksjons modenhet før det 10 til 12 år. Daddelpalmer leve opp til 150 år.

Frukt

Dato palm frukt er lett identifiseres når modnet. De er en mørk brun farge med tykk rynkete hud som har en skinnende glans. Datoen er generelt oval form og er vanligvis 1 til 3 inches lange. Det finnes flere typer av datoer som varierer i tekstur, farge, størrelse, form, smak, og smaken. Dato varianter inkluderer Deglet Noor, Bahri Golden Princess, Barakwi, Halawy, Khalas, Hilali, Medjool og Khadrawy. Datoer er oftest brukt som ingredienser i Midtøsten matvarer, og de vokser i popularitet i USA også.

Ernæring

Den Medjool dato er den mest tilgjengelige dato i USA. Denne dato er både den dyreste variasjon å kjøpe, så vel som den største størrelse. Det er ekstremt søt og saftig. Den Medjool dato er rik på både vitaminer og mineraler. Den inneholder vitamin A, A1, C, B1, B2, B3, B5, og B6. Det er også rik på magnesium, fosfor, jern, kalsium, kalium, protein og fiber.

Disse datoene er lave i kalorier, fett fri, kolesterol gratis, og inneholder ikke natrium. Men de er høy i karbohydrater teller, så de bør spises i moderate mengder av folk med blod sukker lidelser.

Bruksområder

Datoer er lett spist fersk for snacks og dessert. Senteret frø kan også bli fjernet fra den datoen, og datoen kan da bli fylt. Populære kjøttdeig for datoer inneholde nøtter, appelsinskall, sitronskall og kremost.

Datoer er også en favoritt i mange bakt og kokt mat. Kaker, brød og puddinger er alle populære bakevarer som inneholder datoer.

I retter fra Midtøsten, er datoer som brukes i salater, iskrem, bakevarer, rister melk samt andre drikker.

Fordeler

Ifølge Plant Sciences Division hjemmeside ved University of California i Davis, har Bedouin arabere som spiser datoer på regelmessig basis vist en ekstremt lav forekomst av kreft og hjertesykdom sammenlignet med folk som ikke spiser datoer regelmessig.

Tradisjonelt har datoer vært brukt til behandling av flere plager i den islamske verden. Datoer brukes til å behandle luftveislidelser, og for å stimulere hjertefrekvensen. Datoen kan også gjøres om til en salve for behandling av aktuell irritasjon og sår. Datoer antas å styrke musklene i livmoren under siste trimester av svangerskapet. Dette antas å hjelpe til med utvidelse av uterus ved leveringstidspunktet. Datoer er også anbefalt for bruk hos kvinner som ammer å legge ekstra næring i kostholdet sitt.