Digidexo.com

Mat å spise for Good Liver Helse

Leveren gir en rekke viktige funksjoner. Den produserer kolesterol, galle og proteiner for blodplasma. Ifølge Lucile Packard Children Hospital, leveren fjerner også blod av giftige stoffer og regulerer blodpropp. Opprettholde en sunn leveren er viktig og gjør næringsrik mat valg er den beste metoden for å gjøre det.

Grønnsaker

Grønnsaker i kål familien --- rosenkål, blomkål og grønnkål --- er rike på vitamin K. Ifølge alive.com, er vitamin K en felles mangel assosiert med leverproblemer. Artisjokker er en annen stor grønnsaks valg som de inneholder syre som bistår med å beskytte leveren. Grønnsaker kan spises kokt eller rå; Men unngå over-matlaging som det kan utarme essensielle næringsstoffer.

Protein

Alive.com råder at å spise protein i moderate mengder vil hindre fettopphopning i leveren. Velg magert protein som skinn kylling bryst og tofu. I tillegg spiser kaldtvannsfisk som laks og sild som de inneholder omega-3 fettsyrer.

Fiber

Mat rik på fiber er et utmerket valg for å opprettholde leveren helse. Ifølge alive.com, hjelper vannløselig fiber i leveren kvitte seg med galle og kolesterol som resulterer fra fettstoffer matforbruk. Velge matvarer som hvete bakterie, havrekli og epler er et ideelt valg for å bevare leveren.

Olje og fett

Northwestern Health Sciences Universitetet antyder at oljer også fremme leveren helse. I stedet for å tilberede din mat med smør eller vegetabilsk olje, prøv safflower eller solsikkeolje. Videre sesamfrø og linfrø oljer er gode lever-sunn valg.

Matvarer som er usunt for leveren

Spise fet mat kan negativt påvirke hvordan leveren fungerer. Alltid være oppmerksom på mengden mettet fett og kolesterol i maten du spiser. Konsumere bearbeidet mat som hvitt brød og godteri i moderate mengder. Hvis du har pre-eksisterende leverproblemer, unngå å spise for mye protein som leveren vil ha problemer med å bli kvitt avfallet.

Betraktninger

Selv om visse matvarer er lever sunt, alltid spise i moderate mengder. Ta kontakt med din lege for å fastslå et sunt kosthold plan. Videre, hvis du viser tegn på leverproblemer, alltid søke legehjelp. Ifølge Mayo Clinic, symptomer som mørk urin eller blod i avføringen er tegn til vesentlige leverproblemer.