Digidexo.com

Cardinal Øyesykdom

Vi har alle seks kardinalposisjoner i øyet. Dette er de stillinger der en normal øyeeplet kan slå. Cardinal Eye Disease refererer til de sykdommer som er forårsaket når extraocular musklene som holder øyeeplet i sin posisjon blir svake og forårsake kardinal posisjoner av blikket til forflytte seg slik at avvik i sikte og andre problemer i øynene. De som lider av kardinal øyesykdom, har problemer med å skifte blikket og fokusere sterkere på gjenstander som de ønsker å se.

Cardinal Posisjoner av Gaze

I alt er det seks himmelposisjoner blikket. Disse er i hovedsak seks stillinger der blikket kan hvile, hjulpet av de seks ekstra øyemuskler. Disse seks kardinal stillinger er:
• opp / høyre
• ned / høyre
• opp / venstre
• ned / venstre
• Høyre
• venstre
Hver av disse posisjoner av blikket blir hjulpet av en muskel som er den primære mover i øyet. Hver av disse musklene er i sin tur åk til samme muskel i det andre øyet. Det er på grunn av denne grunn at vi ikke kan bevege øynene uavhengig av hverandre.

Extraocular Muskler

De extraocular musklene er svært liten i størrelse. Imidlertid er de svært fleksibel og sterk. Disse seks extraocular muskler hjelpe i roterende øyet i de horisontale, vertikale og Antero-posterior retninger på aksene. Disse musklene er Superior Rectus, Inferior Rectus, Medial Rectus, Lateral Rectus, Superior Oblique og Inferior Oblique. Rectus muskler å bevege øynene i de horisontale og vertikale posisjoner, mens de skrå musklene bidra til å flytte dem i de diagonale retninger.

Bevegelse av øynene

Hver av de extraocular muskler er festet til en cranial nerve. Disse nerver og muskler sammen danner en konisk bane hvori øyeeplet er anbrakt. Det er denne dannelsen av muskler og nerver som gjør at øynene til å bevege seg på ulike akser. Når blikket beveger seg, er vi i stand til å se i forskjellige retninger uten å flytte vår hodet eller resten av kroppen. Siden hver av musklene er yoked til muskel av det andre øyet, øynene ikke fungere uavhengig av hverandre, bortsett fra i de tilfeller hvor dette åk er ikke riktig, og øynene blir uavhengige av hverandre.

What Happens in Cardinal Disease

I et normalt øye, begge øynene fokusere på en gjenstand sammen, og siktlinjer krysser hverandre. Skjæringspunktet kaster bildet av objektet ved makula av hvert av øynene. Her hjernen hjelper på å slå sammen to bilder til ett. Men hvis extraocular musklene blir svake eller skadet på grunn av sykdommer som grønn stær eller skade på hjernenerver, øynene ikke lenger forbli justert og en myse er forårsaket i øynene.

Behandling

Behandlingsformene er orthoptics og optometrisk visjon terapi. I disse terapi, er øyet muskler trent slik at de blir sterkere og visuell klarhet er mer. Vision terapi involverer også forbedre den nevrologiske kontroll av bevegelse av øynene. Det endelige målet er å forbedre åk av de to identiske muskler i kontakten på hvert øye, slik at koordineringen mellom de to øynene er forbedret og deres bevegelse blir uavhengig.