Digidexo.com

Hvilke matvarer kan du spise med gerd?

Hvilke matvarer kan du spise med gerd?


Å ha GERD kan være irriterende. Spesielt når symptomene oppstår. GERD er en forkortelse for "gastroøsofageal reflukssykdom." Denne tilstand forekommer når en korall-type muskel basert på den nedre enden av spiserøret, kalt "lavere øsofageal sfinkter" (eller LES), er ute av stand til å lukke seg selv og forsegling av den øvre åpningsområdet i magen. Dette tillater noe av mageinnholdet tilbake i spiserøret gjennom en tilbakeløps metode. I sin tur kan bli følt av halsbrann, så vel som andre symptomer. Det finnes en rekke sunne matvarer tilgjengelig som kan hjelpe lindre symptomene på GERD.

En må unngå

Det er svært viktig for en person som har GERD å unngå å spise eller drikke noe som kan indusere halsbrann. Matvarer som inneholder tung innholdet i oljer og fett, bør de som er sure, og de med krydret ingredienser bli slettet helt fra kostholdet. Alkoholholdige drikker bør unngås også.

Bean Det eller hvete Det

Linser og bønner er en rik kilde til protein og kunne gi et godt kosttilskudd alternativ. Skifte matvarer som inneholder animalsk fett med plante-type mat i stedet kan redusere forekomst av halsbrann og mage-væske reflux. Noen grønnsaker og frukter kan være gunstig også. Imidlertid, sitroner, appelsiner, tomater, avocado og løk, samt eventuelle andre typer av sitrusfrukter eller grønnsaker som inneholder naturlige fettsyrer, bør unngås. Heller, prøver å spise salat, ikke-syltet grønnsaker, gulrøtter, poteter, små bananer, agurker, dampet brokkoli og blomkål i stedet. Hel-hvete og hele korn brød er perfekt som en enkelt del, ingen mer enn to ganger om dagen skjønt.

Daglig Dairy

Unngå fett i kosten er avgjørende når leve med GERD. Unngå melkeprodukter helt vil være uten mye nytte, men. Skummet melk, så vel som andre meieriprodukter som både er lite fett og kalorier, er sikkert å nytes. Noen av disse vil inkludere fettfattig yoghurt, fettfattig majones, lav fett soya smør og soyabaserte produkter.

Meaty Eating

Å spise hvitt kjøtt og fisk er akseptabelt, men hvordan det er tilberedt er en viktig faktor. Broiling og dampende metoder for matlaging kan opprette en appetittvekkende palett av oppfyllelse og redusere fett og kaloriinntak på samme tid.

Sweet Tooth

Noen eksempler på akseptable desserter for GERD pasienter er lite fett frossen yoghurt, ikke-sitrus fruktsalat, pick-a-korn frukt pannekaker og smoothies. For halsbrann og GERD dessert oppskriftsforslag, se referanser.

Hvordan spise med GERD

Spise mindre porsjoner av mat ca 5-6 ganger om dagen kan lette fordøyelsen og ha en positiv effekt ved utbruddet av en GERD angrep. Det er også lurt å tygge maten minst 10-15 ganger per munnfull før du svelger. Dette gir magen mindre å bryte ned samtidig. Til slutt, sørg for at du sitter rett opp mens du spiser. Dette vil muliggjøre maten du svelge å gå effektivt gjennom banen til sin endelige destinasjon - magen.

Dear Diary

Ta notater av mat og drikke som du forbruker og holde en oversikt over når halsbrann oppstår. Du kan snart finne de skyldige som forårsaker irritasjon.