Digidexo.com

Mat å legge på seg

Både friske vekttap og sunn vektøkning er vanskelige å oppnå. Det er én ting å utføre dem på en sunn måte, men en annen helt for å ta usunn rute. Når jeg prøver å få vekt, er målet vanligvis å pakke på kvalitet muskelmasse. Mange bruker å få vekt som en unnskyldning til å spise noe de ønsker, med fokus på kvantitet og overser kvalitet. Selv om dette kan pakke et par pounds på raskt, det finnes bedre alternativer.

Forstå makro-næringsstoffer

Å effektivt opp i vekt, må du først ha en grunnleggende forståelse av makronæringsstoffer og deres funksjoner. Protein er byggesteinen av muskel, oppmuntre ikke bare muskelvekst, men også muskel reparasjon. Sunn fett gir kroppen med en rekke sykdomsbekjempelse fordeler og kan brukes som en sekundær energikilde; karbohydrater er kroppens primære energikilde.

Protein

Når sette på vekt, er protein ekstremt viktig. Forutsatt at målet er å få kvalitet muskelmasse, er store mengder protein er nødvendig. Selv om lean protein er vanligvis det beste alternativet, vil en liten bit av fett kjøtt din vekt-få oppdrag - men visse kjøtt er høy i mettet fett og bør begrenses. Kvalitet protein kilder inkluderer biff, svinekjøtt, kylling, fisk, naturlig peanøttsmør, egg og melk. Naturlig peanøttsmør er lett den mest calorically tett alternativet. Smucker er Chunky naturlig peanøttsmør inneholder 210 kalorier per porsjon størrelse med to spiseskjeer.

Fat

Fett inneholder ni kalorier per gram. På grunn av denne høye kalori teller, kan fett være en viktig ressurs når økende vekt. Sunn mono-umettet og poly-umettet fett bør omfavnes, mens potensielt skadelige mettede og trans fett bør begrenses. Nøtter og ulike vegetabilske oljer er gode kilder til sunt fett. Naturlig peanøttsmør og egg er også gode høyt kalori alternativer. Avokado presentere et annet fett alternativ, som inneholder et gjennomsnitt på 322 kalorier.

Karbohydrater

Selv om alle makro-næringsstoffer bør utnyttes for sunn vektøkning, karbohydrater har potensial til å være din største våpen. Carb-lastet mat er den mest tilgjengelige og ofte den billigste. Hvis mulig, hold deg til hele hvete carb alternativer - den ernæringsmessige verdien er ofte mye høyere enn sine hvite kolleger. Brød, pasta, ris og poteter er alle store high-carb, høy-kalori mat for å legge på seg. Melk er også en utmerket høyt kalori alternativet. To prosent redusert fett melk gjennomsnitt 122 kalorier per åtte gram.