Digidexo.com

Ting du bør unngå mens gravide

Gravide kvinner ofte finne seg selv å anskaffe en lang liste over ting de bør og ikke bør gjøre i løpet av svangerskapet. De fleste kvinner ønsker å gjøre alt de kan for å ha en sunn baby, inkludert unngå alle matvarer, medisiner og aktiviteter som kan være usikre. Med litt sunn fornuft, forskning og råd fra en klarert helsepersonell, kan gravide kvinner finne ut mer om ting de kan fortsette å nyte, og ting du bør unngå mens hun var gravid.

Typer

De store typer ting du bør unngå mens gravide inkluderer alkohol, røyking, narkotika og medisiner, de fleste vaksiner, kjemikalier som plantevernmidler, visse matvarer som kan inneholde kvikksølv, bakterier eller skadelige stoffer, og aktiviteter som kan føre til fall, skader, overanstrengelse eller ekstrem endringer i temperatur, for eksempel bruk av badet. Gravide kvinner bør også unngå kjæledyr som kan bære sykdommer, for eksempel gnagere, hamstere og marsvin, samt kattesand. Kvinner bør også prøve å begrense stress, og unngå alle former for misbruk eller usikre seksuell aktivitet, spesielt mens de er gravide. Gravide kvinner bør også unngå å ligge på ryggen i mer enn noen få minutter etter den fjerde måneden, siden dette kan komprimere store blodkar.

Betraktninger

Selv om noen typer ting du bør unngå under svangerskapet er åpenbare, andre krever mer forsiktig unngåelse. Kvinner som ikke røyker kan likevel bli utsatt for passiv røyking, og de som aldri ville vurdere å bruke ulovlige rusmidler kan tror ingenting av å ta aspirin eller ibuprofen for hodepine. Gravide kvinner kan bli utsatt for kvikksølv gjennom å spise fisk eller ta fiskeolje kosttilskudd som ikke er sertifisert kvikksølv, samt gjennom noen tannfyllingsmaterialer og ødelagte termometre eller lyspærer. Pølser, lunchmeat, kokt kjøtt, fisk eller egg samt myke oster og upasteurisert produkter kan alle inneholde skadelige bakterier, som kan frukt eller grønnsaker som er mangelfullt vasket.

Effekter

Stoffer som alkohol, sigarettrøyk, illegale rusmidler, kjemikalier, kvikksølv og mange over-the-counter eller reseptbelagte medisiner kan ha alvorlige, livslang effekter på barnets utvikling, inkludert fødselsskader, hjerteproblemer, fysiske svekkelser eller mental retardasjon. Helsepersonell kan gi råd gravide pasienter medisiner som er trygge så vel som de å unngå.

Misforståelse

Noen aktiviteter en gang trodde utenfor grensene under graviditet er generelt trygt og med fordelaktig for de fleste gravide kvinner, med mindre de har blødning, tegn på tidlig fødsel, komplikasjoner eller andre helsemessige forhold. Lett å moderat trening kan være til nytte både kvinnen og barnet under svangerskapet, og hjelpe moren komme tilbake i form lettere etter fødselen. Gravide kvinner bør også fortsette bilbeltet, med hoftebeltet under magen. De fleste gravide kvinner kan også fortsette å ha sex med en monogam partner inntil arbeidskraft begynner. De kan også fortsette å reise, inntil ukene rett før forfall, og arbeider i de fleste jobber så lenge de føler seg komfortabel med å gjøre det.

Forebygging / løsning

Selv om noen ting er kjent for å være trygg eller skadelig under graviditet, andre elementer er mer kontroversielle. Eksperter kan være uenige om ting som koffein, dental x-stråler og behandlinger, og vaksiner kan være skadelig. De fleste helsepersonell tillater gravide pasienter å ha små mengder koffein, dental røntgen med mage beskyttelse, og vaksiner som influensavaksine (ikke nesespray) som ikke inneholder levende virus. Gravide kvinner som ikke er sikker på om noe er trygt bør unngå det før de kan sjekke med sitt helsepersonell.