Digidexo.com

Felles kur for genital warts

Genital warts er hud vekster som bryter ut i underlivet. Som andre vorter, de er forårsaket av det humane papilloma virus. Når du er infisert med viruset, vil du utvikle et utbrudd av vorter. The Mayo Clinic sier at det skjer vanligvis i løpet av de første tre månedene etter at du er smittet, men du kan ikke se noen vorter i årevis. Når de gjør dukker opp, vil du trenger å vite hvilke alternativer for herding dem.

Medisinering

Medisinering er den vanligste kur for en genital vorte utbrudd. Sseveral populære reseptbelagte medisiner hver arbeids på en litt annen måte. Imiquimod er en krem ​​som fungerer ved å styrke immunsystemets evne til å bekjempe vorter. Podophyllin er et plantebasert stoff som ødelegger genital warts ved å angripe deres vev. Det må brukes av legen din, men Mayo Clinic sier at du kan kjøpe en lignende substans som kalles podofilox som kan brukes hjemme. Trikloreddiksyre er et kjemikalie som brenner av vorter. Det bør bare brukes av lege.

Kirurgi

Kirurgi kan kurere store kjønnsvorter eller de som ikke svarer til andre behandlinger. The Mayo Clinic sier det er flere kirurgiske alternativer, som for eksempel å fryse vortene med flytende nitrogen, brenne dem av med en elektrisk strøm eller kutte dem av med kirurgiske verktøy. De verste tilfeller kan vanligvis bli herdet med et laser. Denne behandlingen har en tendens til å være det dyreste alternativet, så det er vanligvis brukt som en siste utvei.

Hjem Cures

De vanligste hjem botemidler for en genital vorte utbrudd er aloe gel, eddik eller lakserolje. Det finnes anekdotiske rapporter som hevder disse stoffene er effektive. Men, sier Mayo Clinic er det ingen vitenskapelige bevis for at de virkelig kan kurere kjønnsvorter. Det er mange hjem rettsmidler som selges i butikker for behandling av andre typer vorter. The National Institutes of Health sier at du bør aldri bruke disse produktene på genital warts fordi de kan skade sensitiv hud i underlivet.

Tidsramme

Selv om du ikke prøver å kurere et utbrudd av genital warts. Mayo Clinic sier at de vil til slutt forsvinne på egenhånd i 30 prosent av tilfellene. Hvis din genital warts er ikke ubehagelig og ikke forårsaker du noen andre problemer, kan det være lurt å ta litt tid for å se om de går bort før du bestemmer deg for å behandle dem. Det de klør eller skade, eller hvis de plager deg følelsesmessig, kan du ikke ønsker å vente.

Advarsel

Selv om du kurere et utbrudd av genital warts, vil du fortsatt bære viruset. Dette betyr at du kan ha en annen utbrudd når som helst og spre tilstanden til intime partnere. The Mayo Clinic advarer at genital warts er svært smittsom, infiserer to tredeler av personer som har intim kontakt med en smittet partner. Bruk alltid kondom, selv når du har blitt kvitt noen synlige kjønnsvorter, fordi du kan fortsatt spre viruset.