Digidexo.com

Bivirkninger av Atenolol i Hanner

Atenolol er en medisiner som vanligvis foreskrevet for å behandle brystsmerter og høyt blodtrykk. Det er også noen ganger gitt til folk som bare har lidd et hjerteinfarkt for å begrense skade på hjertet og forbedre sjansene for å overleve. Atenolol er en betablokker som virker ved å forbedre hvordan hjertet pumper. Mange leger vil foreskrive Atenolol sammen med en endring i kosthold og trening for å bidra til å forbedre hjerte helse.

Impotens

Noen menn tar Atenolol kan oppleve impotens, mindre ønske om sex og vansker med å oppnå orgasme.

Besvimelse

Besvimelse, følelse ør eller uforklarlig tap av bevissthet mens du tar Atenolol skal umiddelbart meldes til legen din.

Puls

Hvis du føler at hjertet slår langsommere enn normalt eller pulsen er ujevn, slutte å ta Atenolol og kontakte legen din umiddelbart.

Magen Trouble

Magesmerter, kvalme, tap av appetitt, gulsott og mørk urin mens du tar Atenolol kan indikere en potensielt alvorlig komplikasjon. Hvis du opplever noen av disse bivirkningene, varsle lege umiddelbart.

Alvorlige bivirkninger

Andre alvorlige bivirkninger av Atenolol som bør rapporteres til legen din omfatter depresjon eller humørsvingninger, kalde føtter og hender, kortpustethet og foten og ankelen hevelse.

Mindre alvorlige bivirkninger

Noen bivirkninger av Atenolol er ikke en indikasjon på et potensielt alvorlig problem og trenger ikke å bli rapportert til legen din. De inkluderer problemer med å sove, trøtt eller å være engstelig eller nervøs.