Digidexo.com

Tegn og symptomer på frontotemporal demens

Personer med frontotemporal demens vanligvis begynne å vise symptomer i 50-årene, og det rammer kvinner oftere enn menn. Mange personlighet og atferd endringer skyldes denne type demens, men de er mer lik psykotiske lidelser enn for andre typer demens som Alzheimers sykdom.

Nedsatt Social Behavior

En person med frontotemporal demens ofte viser upassende oppførsel i sosiale situasjoner, for eksempel plaget folk hun ikke kjenner i en restaurant, eller bruke en masse obskønt språk.

Nedskrevne relasjoner

Et annet tegn på frontotemporal demens er en manglende evne til å forholde seg til mennesker. Personen kan miste sin sans for empati eller medfølelse, for eksempel, eller kan fornærme folk eller stille upassende spørsmål. I kontrast, han kan være villig til å ha noen samtaler.

Endringer i Interesser

Disse personene har en tendens til å trekke seg fra hverdagen og relasjoner, og viser en mangel på motivasjon og tap av interesse. De kan slå sin energi til tvangsmessig atferd som obsessive rengjøring i hjemmet, mens på samme tid ikke bry seg om personlig hygiene.

Svekket dømmekraft

Tap av god dømmekraft er et annet tegn på frontotemporal demens. Personen kan bruke penger uvørent eller plutselig bort i overdreven overspising.

Disease Progression

Som frontotemporal demens forverres, kan den enkelte oppleve problemer med å snakke, lese og skrive. Hun har etter hvert hukommelsesproblemer og bevegelsesforstyrrelser som ustøhet, rykninger og muskelsvakhet eller stivhet.