Digidexo.com

Hvordan Tape et kutt på en finger

Hvordan Tape et kutt på en finger


Å ha et kutt på en finger kan være en smertefull og irriterende skader. Noen kutt, avhengig av hvor den er plassert på fingeren, kan føre til at du unngå å bruke den hånden eller disse fingrene, noe som gjør arbeid eller andre fritidsaktiviteter vanskeligere. Taping et kutt kan lindre smerten og bankende som noen ganger forbundet med skaden, og det kan hindre ytterligere skade som samtidig er aktiv.

Bruksanvisning

•  Rengjør snitt med en saltløsning sår vask for å fjerne skitt eller rusk som kan være i eller rundt kuttet. Slikk saltvann og noe blod med sterilt gasbind pads.

Påfør Neosporin til kuttet. Dette vil bidra til å hindre bakterier fra å bygge opp og vil også bistå i helbredelsesprosessen med minimal arrdannelse.

Bruk en annen kompress og brett den i to for å lage en tykkere barriere på toppen av kuttet. Avhengig av lengden på kuttet, må du kanskje ha mer enn en pad brukes på fingeren.

Plasser selvklebende tape over fingeren på stedet av gasbind, og rull den rundt fingeren. Gjelder kun nok til å holde et fast grep på fingeren og gasbind, men ikke for stramt. Pass på ikke å klippe av blodsirkulasjonen. Hvis fingeren begynner å krible eller blir blå, er gasbind for stramt.

Wiggle fingrene for å sikre at det er nok fleksibilitet til å kunne fortsette med daglige aktiviteter som er nødvendige.

6. Påfør tape daglig eller etter behov hvis båndet blir løs eller skittent.

Hint

  • Hvis kuttet vises litt åpen, men ikke aktivt blø, kan butterfly bandasjer brukes på kutt for å lukke det før taping.
  • Kutt som blør mye eller vises dypt inn i fingeren vil trenge øyeblikkelig legehjelp. Påfør bandasjering for å kontrollere blødning og besøke en lokal øyeblikkelig hjelp eller legevakten umiddelbart som kuttet kan trenge søm.