Digidexo.com

Gode ​​effekter karbohydrater har på kroppen

Gode ​​effekter karbohydrater har på kroppen

Balanse

God ernæring er avhengig av et balansert kosthold. Kroppene våre trenger en balanse av fiber, protein, fett, vitaminer og mineraler for å operere på optimal effektivitet. Ved våre dietter består av for mye fett, for eksempel, kan det ha skadelige virkninger som unødvendig vektøkning og mulige helseproblemer. Det legges ofte satt på de negative effektene av karbohydrater, men karbohydrater har også positive effekter og er en nødvendig del av et balansert kosthold.

De gode og dårlige

Karbohydrater er sukker og stivelse som finnes i mat kilder. Karbohydrater er viktig for god helse fordi de er konvertert av kroppen for energi. Det er to typer av karbohydrater. Enkle karbohydrater kjent som monosakkarider er lett fordøyes av kroppen. Enkle karbohydrater finnes i frukt, meieriprodukter, pasta og sukker. Komplekse karbohydrater kalles polysakkarider. De tar lengre tid for kroppen å fordøye og finnes i hele korn som havregryn, belgfrukter og grønnsaker.

Fordeler

Gode ​​karbohydrater gir kroppen med energi, vitaminer, mineraler og næringsstoffer. De er en mer langvarig energikilde enn de fleste raffinerte eller dårlige karbohydrater. Gode ​​karbohydrater har lav glykemisk indeks og ikke forårsake blod sukker nivåer å pigge, som er avgjørende i helsen til diabetikere. Gode ​​karbohydrater er høy i fiber og lavt kolesterol. Legge til flere gode karbohydrater i kostholdet kan føre deg til å spise mindre og faktisk gå ned i vekt fordi de gir deg en følelse av å være full.

Gode ​​karbohydrater

Det er best å spise naturlige karbohydrater som frisk frukt og grønnsaker. Gode ​​karbohydrater inkluderer også bønner, nøtter, frø, hele korn brød og korn, ris og bygg. Ifølge Harvard School of Public Health, de beste kildene til gode karbohydrater er hele korn, grønnsaker, frukt og bønner. De fremmer god helse gjennom sitt innhold av vitaminer, mineraler, fiber og fytokjemikalier.