Digidexo.com

Informasjon om premenopause

Premenopause, mer kjent som perimenopause, er den fasen frem til overgangsalderen i en kvinne. Denne fasen begynner vanligvis i slutten av 40-årene, og kan vare i mange år. Kvinner anses å være i perimenopause inntil et helt år har gått uten en periode.

Perioder

Under perimenopause år, som kroppen forbereder seg på å slutte menstruasjonssyklusen, kan perioder være uberegnelig. Noen ganger kvinner vil oppleve lange, tunge perioder, mens andre opplever lys perioder eller savner perioder helt.

Hormon ubalanse

Hormonnivået, spesielt østrogen og progesteron, endring i løpet perimenopause. Dette fluks er ansvarlig for mange av symptomene forbundet med perimenopause, herunder endringer i perioder, hetetokter, humørsvingninger og nedsatt sexlyst.

Fallende fruktbarhet

Fruktbarhet begynner å avta i perimenopausal kvinner, selv om svangerskapet er fortsatt mulig. Men hormon svingninger i løpet av denne tiden mener også at mens sjansene for graviditet er lavere, er sjansene for flere fødsler øker på grunn av uberegnelig eggløsning og østrogen utgivelse.