Digidexo.com

Stenose Behandling med avstandsstykker

Spinal stenose indikerer en innsnevring av spinalkanalen. Denne innsnevring legger press på ryggmargen og kan komprimere nærliggende nerver. Mens konservative behandlinger tilstrekkelig til å ivareta de fleste tilfeller, noen pasienter krever kirurgiske inngrep. Avstandsstykker er en av de nyere kirurgiske metoder for behandling av stenosis.

Hva er distanser?

Avstandsstykker er titan inserts. De går inn mellom beina i ryggraden, og bidra til å redusere kompresjon. Plassere dem er en minimal invasiv kirurgisk prosedyre.

Hva Avstandsstykker Gjør

Avstandsstykker hindre ryggraden bøyer for langt bakover. Dette reduserer forekomst av nerver som står for den smerten forbundet med stenoser.

Ideelle kandidater

Ikke alle med spinal stenose vil dra nytte av denne behandlingen. Ideelle pasienter opplever smerte i baken og lår mens du står og lettelse når du sitter eller bøyer seg over.

Prosedyre

Kirurgen vil gjøre en 1- til 2-tommers kuttet inn i ryggraden for å plassere avstandsstykket. På grunn av sin minimal invasiv natur, bare noen pasienter krever lokalbedøvelse. Denne fremgangsmåten krever langt mindre bein fjerning enn tradisjonelle laminectomies.

Behandling Suksess

En gjennomgang av studier ved American Academy of ortopediske kirurger indikerer en suksessrate på opptil 80 prosent.