Digidexo.com

Hjem rette for Forhøyet PSA

Prostatakjertelen produserer et enzym protein som kalles prostata spesifikt antigen eller PSA. En økning i PSA kan foreslå prostatakreft men det kan også bety redusert blodtilførsel til prostata eller urinretensjon. PSA føres ut fra kroppen i form av sæd, men kan også bli funnet i blodet. Høyere nivåer er funnet i blodet når PSA nivåer er høy. Det er vanlig å finne forhøyede nivåer av PSA hos menn over 50.

Symptomer på forhøyet PSA

Urin haster med følelsen av å ikke være i stand til å tømme blæren og begrenset eller svak urin flow er symptomer funnet med forhøyet PSA.

Betydelig

Menn med høye nivåer av PSA kan senke disse nivåene naturlig uten medisiner.

Life Style Endringer

Menn som har funnet suksess med å senke sine PSA naturligvis inkludert frukt og grønnsaker og helkorn til sine dietter. De har også forbruker minimale mengder koffein og alkohol. Senking Ptil innebærer å redusere sukker og mettet fett i kosten sammen med eliminere kjøtt helt. Hvis du ikke klarer å gi opp kjøtt helt, og deretter velge slankere kutt av kjøtt. Sesong maten med urter i stedet for salt.

Urter

Senke kolesterol hjelpemidler i å redusere nivåer av PSA. Lakris er kjent for å bistå i å senke kolesterolet, men bør tas i små mengder for å unngå mulige bivirkninger forbundet med inntak av store mengder lakris.

Saw Palmetto bør inngå som et kosttilskudd for å hjelpe til å redusere hevelse av prostata. Saw Palmetto har vært vellykket i å redusere problemer med hyppig vannlating, en tilstand som finnes i menn med forhøyet PSA.

Ta tak i en håndfull nøtter som inneholder selen. Finnes i en rekke av nøtter, kan selen bidra til å redusere nivåene av PSA. De høyeste nivåene av selen er funnet i Brasil nøtter, men bør inntas i små mengder på grunn av potensielle bivirkninger.

Fysisk trening

Fysisk trening er også nyttig for å redusere kolesterolet. Trening hjelper kontroll vektøkning, som er forbundet med en høyere kolesterolnivå. En lavere kolesterolnivå betyr en lavere PSA-nivå. Kosttilskudd endringer nevnt tidligere vil hjelpe med vektkontroll men legger fysisk bevegelse vil hjelpe mer. Legg en 30- til 45-minutters spasertur minst tre ganger i uken til rutine å hjelpe til med vektkontroll. Registrer deg til en yoga klasse for å hjelpe miste vekt og veksler på de dagene du ikke vandre.