Digidexo.com

Hva er Mild angst?

Mild angst er en form for angst som ikke er alvorlig nok til å bli betraktet som en angstlidelse. Selv om det kan ha samme symptomer på alvorlig angst, vil de ikke være så intens eller ødeleggende som oppleves av noen med en alvorlig angstlidelse. Likevel kan mild angst senere utvikle seg til en angstlidelse hvis den ikke behandles.

Symptomer på angst

Angst er i utgangspunktet kroppens naturlige varslingssystem som forteller deg å gå på vakt når det ikke er selve årsaken til alarmen. Det er tre typer av symptomer assosiert med angst fysiske, metall og atferdsmessig. De som lider av mild angst vil vanligvis bare lider av de fysiske og psykiske symptomer. Fysiske symptomer kan inkludere svetting, kortpustethet og svimmelhet. Mentale symptomer inkluderer bekymring og dårlig konsentrasjon. Med mild angst, vil disse symptomene ikke være alvorlig nok til å forstyrre betydelig med hverdagen.

Årsaker til angst

Angst er forårsaket av en rekke biologiske, genetiske, psykologiske og miljømessige faktorer. Angst og angstlidelser har en tendens til å kjøre i familien og er gått ned fra foreldre til barn. En rekke fysiske sykdommer og stoffer kan også føre til symptomer på angst å oppstå. I tillegg bor i et stressende miljø eller har en vanskelig oppvekst kan gjøre en person mer utsatt for angst senere i livet.

Behandlinger

Mild angst vanligvis ikke trenger medisiner, men pasienter kan ha nytte av terapi. I terapi personen kan lære å takle sin angst ved hjelp av avspenningsteknikker. Lære å takle angst mens det er fortsatt på et minimalt nivå kan bidra til å forhindre en angstlidelse. Senere hvis en angstlidelse forekommer, lærte avslapping verktøy i terapi kan bidra til å redusere symptomene på sykdommen.

Angstlidelser

Det finnes mange forskjellige typer av angstlidelser. Panikklidelse er preget av panikkanfall og kan føre til en annen lidelse som er kjent som agorafobi, som er en frykt for å forlate huset. Sosial fobi er en angstlidelse basert på en frykt for sosiale situasjoner. Posttraumatisk stresslidelse (PTSD) er en angstlidelse forårsaket av en traumatisk hendelse. Tvangslidelser (OCD) er en angstlidelse hvor personen føler seg tvunget til å utføre den samme handlingen flere ganger.

Når å kontakte lege

Angst når nivået av en angstlidelse når det oppfyller to kriterier. Den første er at det må være betydelige psykiske plager. Det andre er at den angst og relaterte symptomer må forstyrre et viktig område av pasientens liv. Hvis dette er tilfelle, bør personen søke øyeblikkelig psykiatrisk hjelp for å hindre at problemet blir verre. I noen tilfeller medisinering kan være nødvendig, men noen angst lidelser kan behandles med behandling.