Digidexo.com

Typer Godartede lungesvulster

Godartede lungesvulster er klassifisert i ulike grupper, men alle er ikke-kreft massene som kan fjernes kirurgisk. Til tross for det faktum at disse knuter er faktisk ikke er kreft, bør de fortsatt bli sett på av en lege for å sikre at det ikke er noen potensielt maligne lesjoner til stede på lungene. Selv om disse svulstene sjelden truer pasientens liv, kan de forårsake skadelige symptomer og sykdommer, og bør håndteres på alvor.

Typer

Tre primære typer godartede svulster er funnet i lungene.

Hamaratomas utgjør 75 prosent av godartede lungesvulster, den vanligste typen som finnes. De kan forekomme hos barn, men de fleste av disse er funnet hos voksne og er plassert på kantene av lungene.
Bronkial adenomer står for halvparten av alle godartede lungesvulster. Dette begrepet omfatter også characinoid svulster og mucoepidermoid karsinom, som begge er faktisk lavt nivå ondartet lungesvulster.
Slimete kjertel adenomer er den tredje hovedtypen av godartet lunge svulst. De er helt malignitet-free, som finnes i de viktigste eller mindre bronkiene.

Identifikasjon

Uavhengig av type, de fleste godartede lungesvulster oppstår på lunge ytre periferi. Disse ikke-livstruende knuter kan også bli funnet i lungene 'sentralt tracheobronchal treet.
Den vanligste typen av godartet lungetumor, hamaratomas, forekommer på lungene 'periferi og er generelt består av fett, brusk og epitelisk cellevevet. De er fast og marmorlignende utvekster.
Bronkial adenomer spire fra slimete kjertler og luftrør (eller luftrør) kanaler og er identifisert av sin evne til å spre seg svært sakte, siden de er lav grad av ondartede svulster.
Funnet i både hoved- og lokale bronkiene, slimete kjertel adenomer er kolonnelignende i utseende og er ofte formet som små sopper.

Time Frame

Den gjennomsnittlige pasienten diagnostisert med godartede lungesvulster er 45-50 år gammel, og forekomsten av de hamaratoma godartet lunge svulst topper hos pasienter 50-60.
I mellomtiden har bare 6 prosent av vanlige godartede svulster i lungene blitt funnet hos pasienter yngre enn 30. Disse sakene er også svært sjelden blant barn og unge.

Betraktninger

Leger kan velge å utføre kirurgi for å fjerne godartede lungesvulster, og gjøre det først og fremst for å sikre at det ikke er noen potensielt skadelige lesjoner på lungene. Kreftfrie lunge massene er også ofte fjernet i tilfeller hvor de provoserer plagsomme symptomer, som for eksempel lungebetennelse eller kollapse lungevev.

Advarsel

Oppdager symptomene på godartet lungesvulster er nøkkelen i å lede til deres diagnose og fjerning. Symptomer inkluderer et utvalg av atferd som vedvarende hoste og tungpustethet, kortpustethet, hoste opp blod, feber eller en rallende lyd i lungene. Selv om ikke-kreftsvulster i lungene vanligvis ikke true en pasients helse, kan noen hindre lungene, tilrettelegging lungebetennelse, lungevevet kollaps og pustevansker.