Digidexo.com

Instrumenter som brukes av en Tannpleier

Instrumenter som brukes av en Tannpleier


Tannleger og tannpleiere bruke en rekke virkemidler for å undersøke og rense tennene. Mens noen av verktøyene, som for eksempel tannlege speil og skalering, er tilgjengelig for hjemmebruk, mens andre, som for eksempel X-ray, er bare tilgjengelige når du besøker tannlegen. Selvfølgelig er det bedre å stole på en dyktig fagperson til riktig bruk disse instrumentene enn å forsøke alle prosedyrer selv.

Skalering

En tannpleier bruker en scaler å skrape tennene og fjerne tarter, en opphoping av herdet plakk som også kalles kalkulus. Tarter som har dannet under tannkjøttet er fjernet med et tilsvarende instrument som kalles en curette. Både ofte har skjerpet tips og kniver for å passe inn i de trange sprekkene av tennene. Selv om personlig bruk, versjoner av skalering eksisterer, er de ofte mykere å hindre brukeren fra å skade deres egen emalje.

Explorer

The dental explorer er en skarp, hektet instrument som brukes til å undersøke tennene for å finne små områder av forfallet i emaljen. Tuppen av explorer er skjerpet for at pleieren å føle forfallet som ellers er for liten til å se fra en visuell inspeksjon eller på en X-ray bilde. Ifølge Dr. James Hamilton, det er noe uenighet rundt bruk av explorer. Hvis en tannpleier sonder et lite område av forfall på emaljen altfor grovt, risikerer han eller hun utdype den hulen og forverring et problem som kan ha blitt kurert med en enkel fluor behandling.

Dental Mirror

Å få øye på synlige forfallet på harde-å-se områder av tennene, vil tannpleieren bruke en liten dental speil. Selv om det kanskje den enkleste verktøy for hjemme påvisning av hulrom, et speil som brukes av hygienikere avviker i materialet den er laget av. Fordi tann speil vil bli brukt i mange forskjellige munn, er det nødvendig å sterilisere det før hver pasient. En tannpleier bruker en maskin som kalles en autoklav som steriliserer instrumentet med varm damp. Fordi plast speil ville ikke overleve varmen, blir en hygienist kreves for å bruke en metallspeil.

Røntgen

X-stråler brukes til å finne tannråte som kanskje ikke sees fra synlig inspeksjon, enten på grunn av å være i et skjult område, for eksempel under tannkjøttet eller mellom tennene, eller fordi forfallet er helt innenfor tann. Dr. Martin Spiller hevder at røntgen er en viktig del av tannundersøkelser, som hulrom usynlige for øyet vil fortsette å forverres og føre til dyrere og mer smertefulle problemer senere. Han beroliger også pasientenes frykt for stråling, forklarer at "det ville ta 20 full serie med xrays til lik mengde stråling den gjennomsnittlige borger plukker opp fra bakgrunnskilder hvert år."

Suge

Pleiere bruker to typer suge enheter: en langsom hastighet suge- og en høyhastighets suge. Den tidligere er brukt for å fjerne spytt fra munnen, som flere prosedyrer, for eksempel kompositttannfyllinger, må holdes tørre for å tette ordentlig. Ved boring av en tann, vil friksjonen mellom borekronen ved pasientens tann produsere varme som kan forårsake skade, slik at en vannstråle brukes for å holde tannen kul. Den høyhastighets sug anvendes for å fjerne dette overskytende vann.