Digidexo.com

Deler av hjernen som er involvert i kamp eller flukt

Deler av hjernen som er involvert i kamp eller flukt


Behandler frykt er en kjedereaksjon i hjernen utløst av stressende eller truende stimuli og resulterer i fysiske symptomer på fight-or-flight respons. De inkluderer rask hjerterytme, økt adrenalin og levende puste. Spesifikke områder i hjernen spiller store roller i den automatiske fight-or-flight respons, som følger to samtidige stier en gang bedt om: den lave veien, som utvikler seg fra thalamus til amygdala deretter til hypothalamus; og den høye veien, som tar lengre tid, og følger banen til thalamus gjennom hippocampus, sensoriske cortex og amygdala til hypothalamus.

Amygdala

Amygdala bestemmer mulige trusler, basert på lagrede minner om skremmende situasjoner og forkunnskaper for mottatte data, og analyserer noen følelsesmessig betydning knyttet til mottatt informasjon. Defensiv og aggressiv atferd er i utgangspunktet formidlet av amygdala, som sin rolle er å motta informasjon om stimuli, deretter varsle hypothalamus via nerveimpulser for å starte fight-or-flight respons, som kan redde livet ditt i en farlig situasjon.

Hippocampus

Hippocampus lagrer og henter bevisste minner; den bruker denne informasjonen for å behandle sett av stimuli for å finne ut om det er en trussel og om fight-or-flight respons vil bli igangsatt. Når hippocampus etablerer en kontekst for å behandle stimuli, som inkluderer som avgjør om du har støtt på samme stimulus før og hva det betydde at tid, signaliserer det amygdala hvis det er umiddelbar fare.

Hypothalamus

Hypothalamus aktiverer den eldgamle overlevelses reaksjon å frykte, kjent i dag som fight-or-flight respons. For å oppnå dette svaret, utløser hypothalamus både det sympatiske nervesystemet (SNS), som utløser kroppens reaksjoner via nervebanene, og binyre-cortical system, som sender informasjon gjennom blodet.

Under fight-or-flight respons, strammer kroppen din og blir våken. Som adrenalin strømmer inn i blodet, blir du i stand til raskere handlinger. Disse fysiske reaksjoner, utløst av hypothalamus, har også økt blodtrykk, utvidede pupiller og huden dekket i gåsehud. De er de verktøyene som er gitt av naturen for å hjelpe deg å overleve truende situasjoner og bestemme om du vil kjøre eller kjempe for livet ditt.

Sensorisk Cortex

Den sensoriske cortex mottar og analyserer informasjon om potensielt truende visuelle stimuli og farlige situasjoner fra thalamus. Dette hjerneområdet gjenkjenner det flere muligheter i forbindelse med hvilket som helst sett av stimuli; den passerer de sensoriske data sammen til hippocampus å undersøke videre og bestemme om du vil signalisere amygdala det er fare og initiere fight-or-flight respons.

Thalamus

Thalamus område av den menneskelige hjerne bestemmer hvor du skal sende innkommende sensoriske data fra huden, munn, øyne, nese og ører. Når den mottar denne sensorisk informasjon, bestemmer thalamus hvis noe av det oppfyller kriteriene for fare. Hvis så, varsler den amygdala og sensoriske cortex samtidig til en potensiell trussel. Derfor er thalamus den første delen av hjernen som er involvert i fight-or-flight respons, som det bringer muligheten for fare til seg oppmerksomheten til hjernen din.