Digidexo.com

Hvordan overføre fra en seng til en rullestol

Hvordan overføre fra en seng til en rullestol


Rullestolbrukere må gjøre daglige overføringer, slik som å komme inn i rullestolen sin seng. Dette krever vanligvis ved hjelp av et hjem omsorgsperson. Når den riktige teknikken brukes, kan en pasient overføres fra sin seng til rullestol hans raskt og komfortabelt, uten skade for seg selv eller omsorgsperson.

Bruksanvisning

•  Forklar pasienten at du kommer til å hjelpe ham med å komme fra hans seng i rullestolen. Oppmuntre pasienten til å gjøre så mye av overføringen seg selv som mulig.

Plasser rullestolen så nær sengen som mulig. Snu stolen mot pasientens sterkeste side for å gjøre overføringen enklere for him.The hjulene på stolen skal være låst og fotplatene flyttet til side.

Bistå pasienten i sittende opp ved å plassere en hånd under skuldrene og støtte ham. Hvis du bruker en justerbar seng, heve hodet av sengen for å sette pasienten i sittende stilling. Du kan også trenge å senke høyden på justerbar seng så pasientens føtter lett nå gulvet.

Be pasienten om å sakte bevege beina over sengekanten. Hvis han har behov for assistanse, legger armen under hans knær og forsiktig plassere bena over kanten av sengen.

Assist når pasienten står opp ved å pakke armene rundt brystet og løfte med bena for å oppdra ham til en stående posisjon. Du kan trenge hjelp av en annen omsorgsperson for dette. Dersom pasienten trenger en stokk eller rullator, sørg for at det er innen rekkevidde før du starter overføringen.

Be pasienten å svinge kroppen hans mot rullestolen som du fortsetter å støtte ham. Hvis pasienten bruker en stokk eller rullator, holde seg nær til ham for å hindre ham fra å falle.

Senk pasienten forsiktig inn i rullestolen ved å bøye seg framover med armene fortsatt rundt brystet. Tillate pasienten å senke seg over i rullestolen dersom han er i stand til.

Flytt rullestolens fotstøtter tilbake til fronten og hjelpe pasienten satte føttene i dem. Låse hjulene. Sørg for at pasienten er komfortabelt plassert før du flytter ham.