Digidexo.com

Komplikasjoner av Fjerne binyrene

Fjerning av binyrene, eller en adrenalektomi, er utført av en rekke grunner, inkludert vekst av en tumor eller tumorer. Mens dagens kirurgiske teknikker tillate en kirurg til å utføre operasjonen ved hjelp av en minimal invasiv tilnærming, er det viktig å være klar over bivirkninger og hvilke som kan rettferdiggjøre en tur til legen din.

Mindre alvorlige komplikasjoner

Enhver type kirurgi bærer med seg noen risiko og en forventet mengde smerte å følge gjenopprettingsprosessen. Hvis du opplever symptomer assosiert med ettervirkninger av kirurgi, som for eksempel kvalme eller urolig mage skyldes anestesi; litt forhøyet blodtrykk; lett blødning fra snittet området (blødning som opphører når trykket er brukt); eller smerte som opphører i intensitet med smertestillende medikamenter, er disse generelt ansett mer normale komplikasjoner som kan oppstå umiddelbart etter fjerning av binyrene. Hvis disse symptomene vedvarer eller forverres etter en periode på en uke, kan det være lurt å se din lege.

I tillegg bør en etter-kirurgi strategi er å delta i noen former for bevegelse, særlig bevegelige ben, som kan være utsatt for blodpropp etter operasjonen.

Mer alvorlige komplikasjoner

Mens noen ubehag, smerte og blødning er normalt etter operasjonen, bør du og en kjær nøye observere symptomer som kan indikere en mer alvorlig infeksjon. Varselsignaler om at en infeksjon eller annen komplikasjon problem har oppstått inkluderer høy feber, rask pust, uregelmessig hjerterytme, sterke magesmerter som synes å forverres, besvimelse eller pus drenering eller varme rundt innsnitt området.

Disse komplikasjoner kan indikere en tilstand som strekker seg fra infeksjon inne i kroppen eller ved snittstedet, skade på en nærliggende organ eller en blodpropp. Som disse komplikasjonene kan kreve ytterligere kirurgi, er det viktig å søke hjelp så raskt som mulig bør du legge merke til disse endringene.

Langsiktige komplikasjoner

Langtidseffekter av binyrene fjerning ofte avhenger av type kirurgi og din tilstand før fjerning. Hvis du har bare ett binyrene fjernes, så du ikke kan kreve hormon tilskudd. Men hvis du må ha begge kjertlene fjernet, bør du diskutere med legen din virkningene av å ta langsiktige steroid medisiner for å kompensere for mangelen på binyrene.

Du bør også diskutere med legen din eventuelle kostanbefalinger etter operasjonen. Mens en adrenalektomi ikke nødvendigvis kreve begrensninger, kan legen din be deg om å begrense saltinntaket i et forsøk på å holde blodtrykket lavere under restitusjonsfasen.