Digidexo.com

Hva er behandlingen for Achilies sene skader?

Akillessene er utrolig sterk og i stand til å tåle 1,000 pounds av torsjon ifølge Dr. Andrew Feldman, forfatter av The Jock Doc Body Repair Kit. Likevel, det er fortsatt sårbare for skader, betennelser og blir revet. Dette kan skje plutselig eller sakte over tid. Behandlingen avhenger av skadetypen.

Achilles sene skader

Achilles senebetennelse (betennelse i sene) er svært vanlig for sportsentusiaster og den generelle befolkningen. Den kommer på sakte, øker i intensitet, og er knyttet til overforbruk. Snøball crepitation (tenosynovitt) er når den betente senen gnir mot sliren (beskyttende belegg), gjør en crunchy lyd. En Achilles ruptur tårer senen fra benet.

Achilles senebetennelse Treatment

Du kan strekke og styrke leggen med spesifikke øvelser for å minimere smerter og betennelse i Achilles senebetennelse. Iført en natt skinne for å holde foten i en bøyd stilling vil passivt strekke leggmuskelen mens du sover. Dessuten vil glasur senen redusere hevelse.

Snøball Crepitation Treatment

Du kan få snøballen crepitation hvis Akillestendenitt går på for lenge eller forblir ubehandlet. Strekke og bruke is til å lindre denne tilstanden. Du må også konsultere en medisinsk faglig til å sette opp en effektiv behandling plan.

Akillessene Tear Treatment

Rådfør deg med en lege for en akillessene tåre. Du må enten kirurgi eller en cast som holder foten forlenget med tærne pekende ned. Ifølge alles Sports Medicine Book, er det ingen vellykkede hjem behandlinger for denne tilstanden.

Alternative behandlinger

For de som lider av Achilles senebetennelse, akupunktur, massasje, fysioterapi og varmt vann terapi kan være nyttig. Dessuten kan hvile fra anstrengende aktiviteter og riktig fottøy fremskynde utvinning.