Digidexo.com

Bivirkninger av pseudoefedrin

Pseudoefedrin finnes i en rekke over-the-counter medisiner, så det er lett å ta for mye. Noen bivirkninger av pseudoefedrin kan være livstruende (anfall, økt blodtrykk og pustevansker), så det er viktig å ikke ta mer enn en medisiner som inneholder stoffet (som antidepressiva, betablokkere og blodtrykksmedisin).

Pseudoefedrin Definert

Pseudoefedrin er et stoff som brukes i mange typer over-the-counter og reseptbelagte medisiner. Det er ofte brukt som en decongestant fordi den krymper blodårene i nesen, redusere lunger. Brukes i samsvar med merking, er pseudoefedrin normalt ikke farlig for brukerens helse. Imidlertid, når det tas i større dose enn tilsiktet --- gjennom samtidig bruk av for mange over-the-counter hoste- og forkjølelsesprodukter, eller i forbindelse med andre foreskrevne medisiner --- pseudoefedrin kan være livstruende.

Alvorlige bivirkninger

Anfall, pustevansker og hevelse i hals, lepper, tunge og ansikt er alle alvorlige bivirkninger av pseudoefedrin, og kan oppstå på grunn av en pseudoefedrin interaksjon med andre legemidler (som antidepressiva), eller en overdose (bruke for mange produkter som inneholder det, eller for høy dosering). Andre alvorlige bivirkninger av denne potente medikamenter er brystsmerter, pounding hjerteslag, kraftig svimmelhet, tåkesyn, nummenhet og uvanlig svakhet i kroppen.

Andre alvorlige bivirkninger

Hvis du oppleve en rask hjerterytme, nervøsitet eller tendens til blåmerker eller blør lettere enn normalt når du bruker pseudoefedrin, kan det være en bivirkning på grunn av sin bruk. Likeledes, en ujevn hjerterytme, rastløshet, angst, influensalignende symptomer (feber, frysninger, smerter) og alvorlig hodepine er mulige bivirkninger.

Advarsel

Pseudoefedrin er en komponent som brukes av illegale narkotikasmuglere for å produsere metamfetamin, ifølge US Department of Justice er Drug Enforcement Agency. Og siden metamfetamin er et svært vanedannende illegalt rusmiddel, det faktum at pseudoefedrin er en av komponentene bør vurderes når de vurderer bruk og anbefalt dosering retningslinjer for juridiske versjoner av dette produktet.

Mindre alvorlige bivirkninger

Innledende og mindre alvorlige bivirkninger som kan oppstå ved pseudoefedrin bruk kan inkludere hud varme, prikking, kløe eller utslett; utseendet av rødhet under huden; oppstemthet eller rastløshet som fortsetter gjennom hele dagen; liten appetitt undertrykkelse (tap); og søvnløshet. Hvis disse forholdene vedvarer eller du stille ut noen av de nevnte bivirkninger, slutte å bruke dette legemidlet og ta kontakt med en medisinsk faglig.