Digidexo.com

Øvelser for leddgikt pasienter

Øvelser for leddgikt pasienter


Leddgikt, eller irritasjon og hevelse i leddene, rammer én av tre personer i Amerika. Mens trening kan virke som et uoppnåelig mål med konstante symptomer som muskelsmerter, hevelse, tretthet og svakhet, er det mulig å bygge et fundament som vil sikre konsekvent og givende å trene på en jevnlig basis.

Fordeler

Nyere studier har vist at regelmessig trening faktisk forbedrer livsstilen til de med leddgikt ved lindrende mange av sine symptomer, inkludert stivhet og hevelse. Faktisk er de fleste leger anbefaler en streng øvelse diett, fordi det også reduserer pasientens risiko for å oppleve ytterligere fysiske plagene som osteoporose og hjertesykdom. Videre, når supplert med et sunt kosthold, er en person i stand til å bygge nyttig muskel som vil bidra til minimal slitasje på leddene.

Komme i gang

Som med hvilken som helst trening rutine, sikrer en god begynnelse langvarig suksess. Leger anbefaler at du starter med fleksibilitet øvelser som stretching, huk og bøying. For noen med alvorlig leddgikt som utelukker selv moderat vektbærende, prøve noen Pilates strekninger, som de fleste av disse er gjort enten fra en sittende eller liggende stilling. Motstand band kan brukes for de som ønsker en ekstra utfordring i strekk.

Moving Forward

Når en pasient er komfortabel med fleksibilitet trener, anbefaler legene å legge inn noe styrke trening, så vel. Disse øvelsene er best oppnås med lette vekter eller motstand band, som tyngre vekter kan legge for stor kraft på leddgikt leddene. Både pilates og yoga er gode alternativer for disse øvelsene, så de oppfordrer bygging av lange, tonet muskel ment å legge til støtte til kroppens ramme.

Aerobics

Når en pasient har oppgradert til en komfortabel mengde styrketrening, sin tid legge aerobic. Aktiviteter som turgåing, sykling og svømming er ideelle for leddgikt pasienter som de gir minimal rigor på leddene, men også øke hjertefrekvensen for en positiv aerob effekt. På dette stadiet, bør man være å sette et mål om minst 30 minutter hver dag på trening. Konsistens vil sikre fortsatt helseforbedring i det lange løp.

Rekreasjon

Det siste trinnet for en leddgikt lidende er rekreasjon, for eksempel sport og jogging, som krever større grad av styrke og stabilitet. Før du begynner denne siste fasen, bør du sjekke med legen din for å være sikker på at kroppen din er klar for utfordringen.