Digidexo.com

Topp 5 Symptomer på depresjon under svangerskapet

Topp 5 Symptomer på depresjon under svangerskapet


Depresjon under svangerskapet, også referert til som antepartum depresjon, er en alvorlig psykisk tilstand som påvirker hele kroppen, humør og tankeprosess. Det påvirker mellom 10 og 20 prosent av gravide kvinner, ifølge den amerikanske Graviditet Association. Hvis venstre udiagnostisert, kan det få alvorlige konsekvenser.

Signifiance

Kvinner som lider av antepartum depresjon og ikke får riktig behandling er mindre sannsynlig å få svangerskapsomsorg, opprettholde god ernæring og får tilstrekkelig hvile. Dette kan føre til for tidlig fødsel, lav fødselsvekt babyer og utviklingsmessige problemer.

Identifikasjon

De fem vanligste symptomene på depresjon under svangerskapet er: tap av søvn eller sover for mye, endring i matvaner, deprimert følelser som varer to uker eller mer, tap av interesse for tidligere hyggelige aktiviteter og tanker om døden eller selvmord.

Betraktninger

Antepartum depresjon er ofte udiagnostisert eller feildiagnostisert som en hormonell ubalanse siden depresjon symptomer, særlig endringer i appetitt, kan endringer i søvnmønster og tap av energi være lik symptomene på graviditet.

Forebygging / løsning

Behandlingstilbud for antepartum depresjon inkluderer: medisinering, støttegrupper, lysterapi og privat psykoterapi. I tillegg finnes andre behandlingsalternativ, for eksempel johannesurt og akupunktur.

Advarsel

Kvinner som lider av noen av de nevnte symptomene bør ikke forsøke noen behandling før de søker råd fra helsepersonell for å finne den tryggeste og mest effektive behandlingsalternativ for deres individuelle omstendigheter.