Digidexo.com

Omsorg for eldre pasienter

Å ta vare på riktig måte for eldre pasienter, må du være profesjonell ennå medfølende, kunnskapsrik, men fleksibel. Det er ikke en jobb alle kan utføre, men det er en givende jobb for de som velger det som sin karriere. Selv om det kan være både fysisk og følelsesmessig krevende, kan du gjøre visse ting for å få omsorg for eldre lettere for dere begge.

Være Compassionate

Selv om du har lært av en bok betyr ikke at du trenger å være så skarp som sidene i boken. Alltid huske på at du tar vare på et menneske som kan ha liten eller ingen familie igjen, kan hun ha mistet henne hjem med bare hennes minne til å stole på for komfort, og sitte igjen med et rom hun har å dele. Alle disse tingene ofte ha en innvirkning på hennes følelsesmessig; dette er når du skal ta en liten stund og gi henne noen å snakke med, noen som viser omsorg om hvordan hun føler.

Gjennomgå Omsorgsplan

En eldste omsorg plan forteller deg alt du trenger å vite, fra den type mat han kan spise til hvordan han trenger å bli badet. Det er viktig at du følger denne omsorg plan akkurat som det er skrevet og sjekke det daglig for eventuelle endringer. For eksempel, hvis en eldste er diabetiker og mottar is til dessert, kan det være dødelig hvis du ikke legger merke til det og kaller den kosten avdeling for sukkerfrie dessert. Også, hvis en eldste krever to personer til å løfte dem ut av sengen, og du velger å gjøre det alene, kan det resultere i et fall og skader. Ved å ignorere omsorg plan, kan du ha din sertifisering eller lisens inndratt.

Vis respekt

Dette er kanskje en av de viktigste aspektene ved omsorg for eldre. Det kan være ganger når du har omsorg for noen med demens som ikke gjør noe fornuftig når hun snakker. Dette gir deg ikke rett til å håne henne på noen måte; du fortsatt trenger å behandle henne med respekt og bære på samtalen slik de liker det. Husk, det handler om henne, ikke deg. Du trenger også å banke på et pasientrom og introdusere deg selv før du gir omsorg for en ny pasient. Bare fordi de trenger din hjelp betyr ikke at du har rett til å behandle dem som barn.

Vær fleksibel

Fleksibilitet er spesielt viktig når du nærmer deg en eldre pasient for omsorg. Du kan gå inn på rommet sitt med en bestemt rutine i tankene, som passer inn i timeplanen din. Men trenger du å tilpasse seg hans behov fremfor ham å tilpasse seg din. Hvis pasienten ønsker å vaske seg selv og er i stand til, la dem, selv om du kunne gjøre det raskere. Hvis de ønsker å få sine klær, selv om du kan gjøre det raskere, la dem. Og hvis de foretrekker å pusse tennene før de blir kledd, la dem. Det kan være den rutinen de har hatt i år; de har rett til å beholde den.