Digidexo.com

Plant Based Nutrition Diet

Plant Based Nutrition Diet


Folk har mange grunner til å plukke et anlegg basert diett. For noen er det et spørsmål om økonomi: kjøtt og meieriprodukter kan være uoverkommelig dyrt, mens stifte grønnsaker er billig og sunt. Andre velger en vegetarianer eller veganer kosthold for personlige eller religiøse grunner. Uansett årsak, de fleste er i stand til å følge et vegetarisk kosthold, så lenge de er klar over den potensielle mangler involvert og lære hva mat å spise for å kompensere.

Protein

Mens vanlige dietter, inkludert kjøtt er høy i protein, bør vegetarianere gi spesiell oppmerksomhet til dette næringsstoffet. Soya, linser, de fleste andre bønner og noen hele korn er gode kilder til protein som også er høy i fiber. Nøtter og frø gir også protein sammen med sunt fett. Kommersielt produsert kjøtt erstatninger er generelt høy i protein, men kan ha høye nivåer av natrium, så sjekk etikettene før du legger disse til et plantebasert kosthold.

Fiber

Plantebaserte dietter er høy i fiber, som er avgjørende for riktig ernæring og kan hjelpe til med vekttap. Fiber bidrar til å holde avføring vanlig ved bulking opp avføring, og bidrar til å regulere blodsukkernivået. Frukt, bønner, grønnsaker og grønne greener alle har høye mengder fiber. Spis et bredt utvalg av planteføde for å få både løselig og uløselig fiber.

Vitamin B-12

Komme vitaming B-12 på en vegansk kosthold kan være vanskelig, som den primære kilder er alle dyr basert. De som spiser egg og melkeprodukter i tillegg til å plante matvarer trenger ikke å bekymre deg, men de holde seg til en streng plantebasert kosthold bør se til å supplere vitamin B-12. Ernæringsmessige gjær er en god kosten kilde, men B-12 kan også bli supplert i pilleform.

Kalsium og vitamin D

Veganere bør tenke på å supplere kalsium og vitamin D, som disse næringsstoffene er lav i plantebaserte dietter. Se etter frokostblandinger og melk erstatninger som er beriket med både næringsstoffer, som vitamin D hjelpemidler i kroppens opptak av kalsium. Kosten kilder til vitamin D er sjeldne, men kalsium kan bli funnet i mandler, soya, og greener som brokkoli eller spinat.

Iron

Vitamin C hjelpemidler i absorpsjon av plantebasert jern, som ikke er så lett absorberes som jern fra kjøtt. Noen få plante kilder til jern inkluderer leafy greener, kikerter og linser. Mange frokostblandinger og andre matvarer er beriket med jern. Hvis inntaket via kosten er utilstrekkelig, bør du vurdere å ta jerntilskudd i tillegg.