Digidexo.com

Botox Prosedyrer

Botox (botulinum toxin type A eller onanbotulinum toksin A) er en injeksjon gift som blokkerer midlertidig nerve overføring (nervegift). I henhold til Botox pakningsinnsatsen, blir det avledet fra toksinet til bakterien som forårsaker matforgiftning (Clostridium botulinum). Det regnes som en muskel-avslappende medikament som blokkerer elektriske impulser fra nerveendene, slik at muskelen til å trekke seg sammen (kjemisk denervering). Botox prosedyrer innebærer medisinering forberedelse, muskel identifisering og lokalisering og etter prosedyren omsorg og oppfølging.

Betydning

Botox brukes til å behandle en rekke forhold, blant annet nerveforstyrrelser, unormale muskelsammentrekninger og andre nevromuskulære lidelser. Det er også brukt til å behandle overdreven svetting og i kosmetiske prosedyrer for å redusere synlige rynker i huden.

Forberedelse

En lege identifiserer områder av injeksjon på en pasient (for eksempel ansiktsbehandling, underarm, palme eller nakke områder). Disse områdene er merket på pasienten for enkel målretting. Legen forbereder Botox ved tilsetning av steril saltoppløsning til ampullen for å lage en fortynnet formulering av neurotoksinet. En engangssprøyte trekker det fortynnede produktet for injeksjon. I henhold til Botox pakkeinnlegget, må preparatet være nedkjølt etter saltløsning blir tilsatt og brukt i løpet av fire timer.

Tynnere hud

For å forberede pasienten for injeksjoner, noen ganger en aktuell bedøvelse er brukt (men det kan ikke brukes på grunn av mulige hud sensitiviteter). Botox injiseres under huden (subdermal) å målrette overfladiske musklene som på ansikt, hender og underarmer. For eksempel, skisserer Botox pakningsvedlegget en injeksjon dybde på cirka to millimeter satt inn i en 45-graders vinkel for hyperhidrose (overdreven svetting). Legen injiserer en liten mengde av den fortynnede stoffet inn i hver målrettede stedet, ta vare å unngå å sprøyte inn innsatt markeringer, noe som ville føre til en tatovering effekt.

Dystoni Pain

Smerten forbundet med dystoni skyldes muskel over-kontraksjon fordi elektriske impulser stimulerer nakkemusklene. Legen markerer dette området og bruker en elektromyografen (EMG) maskin for å overvåke de elektriske impulsene i muskelen. En sonde settes inn i muskelen til å måle dets aktivitet. Et sterkt signal indikerer at muskelen er kontrahering. Legen bruker denne informasjonen til å identifisere muskel og dybde for injeksjon (en lokalisering teknikk). Særlig forsiktighet bør utvises i nakken for å unngå spredning av neurotoxin til andre muskler som kjevemusklene. For dypere muskel injeksjoner for å behandle dystoni, kan en aktuell bedøvelse ikke være nødvendig fordi pasienten er allerede føler sterke smerter.

Post-Prosedyre

Pasientene overvåkes for potensielle bivirkninger som kan være forbundet med stoffet som allergiske reaksjoner, influensalignende symptomer, uvanlig svakhet eller nummenhet. Siden multiple injeksjoner administreres vanligvis, kan grunnleggende sårpleie være nødvendig for injeksjonsstedene. Avhengig av fremgangsmåten, kan terapi bli foreskrevet for å opprettholde muskel fleksibilitet mens den er i en avslappet tilstand. Regelmessig overvåking av tilstanden gjør at pasient og lege å avgjøre om ytterligere behandling med Botox er nødvendig, og tidsrammen av effekt.