Digidexo.com

Definisjon av Cervical Myelopati

Ryggen er laget av mange bein, leddbånd og brusk som til sammen skaper en kanal som beskytter ryggmargen. Degenerasjon over tid fører til problemer med styrke, fleksibilitet og nervefunksjon i de øvre og nedre ekstremiteter. Cervical myelopati er ofte et resultat av innsnevring over tid, men kan skyldes mer akutt traume til ryggmargen.

Livmorhals Myelopati Definert

Cervical myelopati i de fleste grunnleggende begreper er en skade på ryggmargen. Ryggmargen er den primære nerve som sender motor og sanseinntrykk til ekstremiteter, blære og vitale organer. Cervical myelopati kan resultere i tap av funksjon til en eller flere av disse mottakerne avhengig av hvor skaden er lokalisert. Det finnes syv halsvirvler som starter ved bunnen av hodeskallen og som strekker seg ned gjennom halsen.

Symptomer

De fleste pasienter med cervical myelopati vil oppleve nakkesmerter. Nesten halvparten med denne tilstanden har smerter, svakhet og tap av funksjon i en eller begge armer og hender. Bortsett fra smerten, kan du finne det vanskelig å åpne en krukke, hold gjenstander fast eller skrive leselig. Det er ikke uvanlig å også ha beinet dysfunksjon som inkluderer svakhet og problemer med å gå. Det kan være nummenhet eller utstrålende smerter nedover armen eller beinet.

Diagnose

Legen kan bruke en X-ray for å se på livmorhals vertabrae justering som en første test, men dette vil bare vise bein og ingen bløtvev spørsmål som disker og nerver. Skulle cervical myelopati mistenkes du vil mest sannsynlig ha en MR gjort.

Når legen din kan se hvor problemet er, kan du også gjennomgå nerveledningsprøver (elektromyografi test og nerveledningshastighet) for å fastslå omfanget av nerveskader. Disse testene inkluderer elektrisk støt til ekstremiteter for å måle sensorisk reaksjonstid og en akupunktur-lignende nål brukes til å stimulere motorisk funksjon i muskler.

Årsaker

Årsaken til cervical myelopati i de fleste grunnleggende begreper er en klemming av nerve. Du vil høre dette ofte. Klemmingen kan imidlertid være resultatet av en av flere forhold. En svært vanlig tilstand er en herniated disk der disken mellom ryggvirvlene er svulmende eller lekker væske forårsaker press på nerven. Cervical spondylose er en annen vanlig årsak som er degenerative og vanlig hos kvinner over 50 år Denne tilstanden er en fortykkelse av ledd og fører til en innsnevring av spinalkanalen kalles cervical stenose. Et bein anspore presser på nerven kan også føre til myelopati.

Behandling

Hvis cervical myelopati er mild, kan du ikke kreve kirurgi. Tilfeller av svulmende disker kan helbrede seg selv innen seks uker, og ofte en full gjenoppretting er oppnådd. Hvis tilstanden er degenerative eller ser ingen bedring, kan legen se på kirurgiske alternativer for å hindre ytterligere skade nerve.

Den mest vanlige kirurgi er en anterior dekompresjon og fusjons hvor kirurgen kommer inn fra halsen og fjerner det skadede disken. De bruker da andre bein materiale og sikring vertebra sammen opprettholde avstanden og ryggstøtten. En laminektomi kan skje fra baksiden av halsen for å fjerne ben og ligamenter presser mot nerven. Dette er mer vanlig gjort med brudd i beina.