Digidexo.com

Symptomer på tidlig demens

Demens, som også kalles senilitet, er ikke en spesifikk sykdom, men det er et sett av symptomer som påvirker ulike deler av hjernen. Årsaker til demens inkluderer smittsomme sykdommer, vaskulære og nevrologiske lidelser og visse typer medisiner. Ifølge Mayo Clinic og National Library of Medicine, tidlige symptomer på demens inkluderer glemsel og talevansker.

Depresjon

Depresjon er et tidlig symptom på demens som kan føre til sosial tilbaketrekking, tap av interesse for sex og endringer i appetitt.

Desorientering

Desorientering om fysisk plassering og tid på døgnet er tidlige symptomer på demens som kan påvirke den enkeltes evne til å kjøre bil og kjøre grunnleggende ærend.

Disruptive Behavior

Forstyrrende atferd som blir krakilsk, krangler om dagligdagse emner som været eller cussing i upassende sosiale situasjoner er tidlige symptomer på demens.

Glemsomhet

Glemme at en brenner på komfyren toppen er slått, at motoren i bilen din er på eller en etablert dato som en ektefelle bursdag er tidlige symptomer på demens.

Språkproblemer

Språkproblemer som bruker feil ord, ikke er i stand til å snakke sammenhengende og ikke forstå andres tale er tidlig demens symptomer.

Mood Endringer

Tidlig demens kan føre til humørsvingninger som å bli irritabel eller lett sint, unngå kontakt med andre, eller bli mistenksom av nære familiemedlemmer og venner.