Digidexo.com

Hvordan vite kolitt Symptomer

Hvordan vite kolitt Symptomer


Symptomene på kolitt kan være ekstremt varierte, avhengig av hvor stor del av tykktarmen som er involvert i inflammasjonsprosessen. Faktisk, fordi symptomene er så utbredt, er kolitt kategorisert i noen forskjellige klasser. Det er også en sykdom hvis symptomene er svært like mange andre tarmsykdommer. For å skille og diagnostisering de ulike klasser av kolitt, er det en god idé å vite noen av de utpreget identifisere symptomer.

Hvordan vite kolitt Symptomer

Vet kolitt Symptomer

•  Vær oppmerksom på rektal blødning. Dette symptomet, ledsaget av en vedvarende følelse av å måtte flytte tarmer, men manglende evne til å gjøre det, kan være et tegn på ulcerøs proktitt. Dette er så type kolitt hvori sykdomsprosessen er bare i endetarmen og forårsaker bare disse symptomene.

Kontroller toalettpapir, avføring og toalettskålen for slim-lignende stoffer. Ofte med kolitt, krakker vil bli belagt i slim eller puss, så vel som blir smykket med blod.

•  behandle forstoppelse som en av de mindre vanlige symptomer på kolitt. Det er ofte forbundet med et tap av matlyst og er avhengig av hvilken del av kolon er berørt. Ofte pasienter med dette symptomet også oppleve alvorlige, skyting smerter i endetarmen når du forsøker å evakuere sine tarmer.

Regard vekttap i kombinasjon med blodig diaré, betydelig magekramper, nattesvette og trøtthet som et tegn på at ulcerøs proktitt kan ha kommet. I venstre-sidig kolitt, er venstre side av tykktarmen og sigmoid betent også, mens i pancolitis betennelsen har spredd seg til hele tykktarmen.

Se for feber, utslett, munnsår og leddsmerter, noe som kan tyde på at et anfall av ulcerøs kolitt er nært forestående. Betennelsen skyldes sykdommen kan skape andre symptomer, som vanligvis dukker opp rett før en fullverdig blusse opp.

Be legen om å utføre en blodprøve for å sjekke for anemi (lavt jern nivå) hvis du føler overveldende tretthet. Løpende blodtap og betennelse kan utarme de jernlagre i systemet. Det er viktig å vite om dette er tilfelle, så du kan ta kosttilskudd for å øke jern nivåer.

Hint

  • Oppsøk lege umiddelbart hvis symptomene har kommet til smerte ledsaget av diaré alvorlig nok til å føre til dehydrering, og muligens sjokk. Dette kan bety at betennelsen har blitt fulminant, og sykdommen er å sette deg i fare for tykktarms ruptur.