Digidexo.com

Diett for nyre-sykdom

Nyresykdom er en alvorlig tilstand som påvirker nyrene. Fordi nyrene er en del av fordøyelsessystemet, kan et riktig kosthold bistå i helse og komfort for noen lidelse med nyresykdom. Til riktig gjøre dette, må du forstå rollen av nyrene og finne måter å justere hva du spiser for å sette minst mulig belastning på dem.

Identifikasjon

Nyrene hjelpe til å holde legemet riktig balansert ved å holde det som er nødvendig, og fjerning av det som er ikke. Nyresykdom, også referert til som nyresykdom, påvirker disse to organer som er ansvarlige for å fjerne avfall og ekstra vann fra blodet. Nyrene er også nødvendig å regulere noen av kroppens mineraler, slik som natrium, kalsium og kalium. Personer med nyresykdom mister funksjon av sine nyrer. Normalt skjer dette gradvis gjennom fem faser, fra og med minimal tap av funksjon til nyresvikt. Å spise et riktig kosthold kan bidra til å forhindre nyresykdom fra framdrift så raskt.

Bekymringer

Det er nødvendig for kroppen å ha en spesifikk balanse av mineraler og andre næringsstoffer, og når nyrene ikke er i stand til å gjøre jobben en riktig diett er nødvendig for å hjelpe til. Blodprøver vil avgjøre nøyaktig hvor mye arbeid nyrene gjør og hva som må justeres. Kalium trenger å bli sett, fordi det kan føre til problemer med hjerterytmen dersom kroppen har for mye. Fosfor og kalsium både må vurderes fordi riktig nivå er viktig for beinhelse. Hvis justering av hva som er spist er ikke nok, kan det være nødvendig å ta kosttilskudd eller medisiner.

Diet

Komplekse karbohydrater, ofte kalt stivelsesholdige matvarer, er der flertallet av kaloriene bør komme fra. Eksempler på disse er hele korn matvarer, belgfrukter og stivelsesholdige grønnsaker. Det er også viktig å sørge for at fettkalorier er enten enumettet eller flerumettet, for eksempel fra kjøtt og meieriprodukter. De fleste dietter vil være lavere i protein fordi det gjør at nyrene ikke å jobbe så hardt. Natrium kan også være begrenset til å øke blodtrykket og lavere mengder av vannretensjon. Store mengder vann kan bygge opp som kan kreve å redusere inntak av væske. Andre matvalg være avhengige av hvilke blodverdier, noe som gjør det viktig å være i konstant kontakt med en medisinsk faglig eller ernæringsfysiolog.