Digidexo.com

Er Strep B smittsomt?

Gruppe B streptokokker (GBS) er ikke en smittsom patogen. Det er i stedet en del av det bakterielle komplement av mange friske mennesker (skip, eller mennesker som har blitt "kolonisert" med bakterien) som likevel kan forårsake sykdom hvis det bryter blodbarrieren. GBS kan formidles til spedbarn under fødsel og også infiserer eldre personer eller voksne med ellers nedsatt immunforsvar. Denne artikkelen vil hjelpe deg å forstå hvordan GBS forårsaker sykdom, men det bør bli forstått at GBS er ikke smittsom, og at andre enn nyfødte mennesker som blir syke med GBS-symptomer har blitt infisert med strep allerede tilstede i sin egen kropp.

Funksjoner

Ifølge GroupBStrep.org er GBS en bakterie som finnes i den nedre tarmen og / eller vaginae av opptil en tredjedel eller mer av alle voksne. Fordi GBS er en patogen som må krysse kroppens blodbarriere (infisere blodet direkte) for å fremkalle sykdom, disse mennesker opplever ingen symptomer, og kan dessuten kommunisere GBS til andre. Når GBS gjør krysse blod barriere, det være seg på grunn av graviditet eller fødsel, høy alder eller svekket immunforsvar, kan GBS forårsake sepsis (blodforgiftning) og andre infeksjoner samt hjernehinnebetennelse og lungebetennelse.

Effekter

I begge nyfødte og voksne, fører GBS infeksjon til flere infeksjoner, som sepsis, lungebetennelse, urinveisinfeksjoner, og andre, som meningitt i sen debut nyfødt infeksjon og av og til hos voksne. Ifølge Centers for Disease Control (CDC), er GBS den vanligste roten av både sepsis og meningitt hos nyfødte og er en av de vanligste årsaker til lungebetennelse i den gruppen.

Time Frame

Det er i hovedsak tre faser der folk kan bli smittet med GBS-under fødsel, snart (en uke eller mer etter) fødsel, og i voksen alder, med graviditet å være en av de mest risikofaktorer. Blant aldrende voksne, de som allerede har alvorlige sykdommer har økt risiko. Risikoen øker med alder og, ifølge CDC, immobile personer og personer som er i sykehjem er også økt risiko. Sent oppstått nyfødt sykdom er mindre vanlig enn infeksjon ved fødselen og CDC sier at det ikke er kjent hvorfor noen barn ikke utvikler GBS infeksjon inntil en uke eller mer etter fødselen.

Identifikasjon

Fordi tegn på GBS-infeksjon hos nyfødte er godt kjent, vil disse babyer som viser faresignaler bli testet på sykehuset for infeksjon. Fordi GBS kolonisering er så vanlig og fordi GBS sykdom kan ha alvorlige helsemessige konsekvenser for nyfødte, er det stort sett anbefales at gravide kvinner testes for GBS kolonisering, som kan hjelpe legene gjennomføre forebyggende tiltak under fødsel. Når sykdommen er antatt (eller i enten en nyfødte eller en voksen), testene drives for å bekrefte spesifikke infeksjoner forårsaket av GBS samt GBS seg selv, som skal dyrkes (dyrket i et laboratoriemiljø) for å bekrefte en diagnose av infeksjon.

Forebygging / løsning

De viktigste og mest vellykkede middel for forebygging for GBS infeksjon er den forvaltningen av antibiotika til moren under fødselen, noe som senker hennes nivå av tarm og vaginal bakterier under kurset og deretter gå tilbake til normale nivåer når antibiotika har opphørt. Mens generelle sykdomsforebyggende praksis kan redusere risikoen for GBS sykdom hos voksne, er det i dag ingen måte å målrette forebygging av GBS hos voksne. Rapporterer imidlertid CDC at forskning blir gjennomført i en GBS vaksine. Som GBS sykdom fører et bredt utvalg av infeksjoner, og disse er rettet av sine egne behandlinger, som normalt er en antibiotikakur.