Digidexo.com

Skin Tags og nyreproblemer hos nyfødte

Skin Tags og nyreproblemer hos nyfødte


Fødselen av et barn bør følges av en undersøkelse for å påvise noe unormalt. Hud koder og nyreproblemer er ikke uvanlig hos nyfødte barn. Skin tags er ikke skadelig for spedbarn, og er en vanlig forekomst, men legene vil anbefale en ultralyd for å vurdere nyrene. Nyreproblemer hos nyfødte er alvorlig og bør tas vare på så snart som mulig.

Identifisere Skin Tags

Skin tags er myke, små hud vekster, selv om noen kan være opp til en halv tomme lang. De vanligvis ikke vokse og kan bli plassert på halsen, armhulene, kropps folder eller andre områder. Skin tags er vanligvis hudfarget men er tidvis mørkere. De er som regel godartet og ikke smertefull. De kan være skjemmende og ubehagelig; hvis de er, kan du enkelt få dem fjernet av en god pediatrisk eller plastisk kirurg. Hvis de ikke forårsake irritasjon, er fjerning ikke nødvendig.

Nyreproblemer

Nyresvikt kan være kronisk eller akutt. Akutte sykdommer utvikles raskt og kan være svært alvorlig. Akutte sykdommer pleier å ha langvarige konsekvenser; det kan bare vare en kort tid og gå bort når den er behandlet. Kroniske sykdommer har en tendens til å bo og bli verre over tid. Noen spedbarn er født uten nyrer eller med unormale nyrer, i så fall, vil strenge behandling være nødvendig. Når nyrene kan ikke lenger holde tritt med det arbeidet som er spurt av dem, kalles det nyresvikt, som er når nyrene forsinke eller stoppe filtrere avfall på riktig måte fra kroppen. Dette kan føre til bygge-ups av avfallsstoffer og giftstoffer i blodet.

Knytter de to

Skin tags er vanlig hos nyfødte som har nyreproblemer. Legene er ikke helt sikker på hvorfor dette er fordi det ikke er konsistent. Noen spedbarn med huden kodene er funnet å ha nyre problemer, men på samme tid; mange med dem har ingen problemer i det hele tatt. Når huden kodene er oppdaget på en nyfødt, vil en ultralyd anbefales bare for å være trygg. Skin-koder kan være en god indikasjon på at det er en nyre problem. De vanligvis vises på en baby øre. Ører og nyrer utvikles på samme tid når barnet er i livmoren.

Behandlinger

Behandling for hud koder er valgfritt. Den består av en barnelege eller plastisk kirurg bare å fjerne den. Flytende nitrogen er en vanlig behandling for hud vekster. Når det anvendes, ødelegger flytende nitrogen cellevevet raskt og effektivt. Elektro eller elektrolyse er en annen teknikk. Dette blir alltid utført av en fagperson ved bruk av en elektrisk nål. Kutte av blodtilførselen med bruk av streng eller tråd vil føre til at huden tag å falle av.

Som for nyreproblemer, vil legen din undersøke for andre tilstander eller sykdommer som kan forårsake nyre problemer, inkludert en blokkering i urinveiene eller langvarig bruk av legemidler som kan skade nyrene, for eksempel noen antibiotika eller smertestillende midler. De viktigste valgene er palliativ og støttende omsorg og intensiv behandling med nyreerstattende behandling (RRT). Du kan snakke med en nevrolog (lege som spesialiserer seg på nyresykdommer) for å diskutere andre behandlinger også.

Betydning

Vi trenger våre nyrer for å holde seg hydrert. Uten dem ville vi dø. De er i kontroll over salt og vannbalansen i kroppen vår. Nyrene må være i stand til å skille ut absolutt noe fra blod i urinen. Hvis nyrene ikke kan skille ut noe, fordi det ikke er noen måte å bære den i urinen, blir stoffet ekstremt toksisk. Skin tags er tidvis en indikasjon på en unormal nyre eller problem. Å være sikker på at en nyfødt nyrer fungerer som de skal er nøkkelen til å sikre et langt og sunt liv.