Digidexo.com

Hvordan behandle Crohns sykdom med kirurgi

Hvordan behandle Crohns sykdom med kirurgi


Crohns sykdom er en inflammatorisk tilstand i tarmkanalen som fører til stort ubehag, fistler og arrvev. Ifølge Crohns og kolitt Foundation of America, mellom to tredjedeler og tre fjerdedeler av personer diagnostisert med Crohns sykdom vil kreve kirurgi som en del av forvaltningen av sin sykdom.

Hvordan behandle Crohns sykdom med kirurgi

Vurdere kirurgi for å behandle Crohns sykdom

•  Diskuter muligheten til en strictureplasty med legen for behandling av Crohns sykdom. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, aktive områder av tarmen smale og danner strikturer og blokkerer innholdet av fordøyelseskanalen forårsaker alvorlige kramper. En strictureplasty utvider innsnevret området, men forlater tarmen intakt.

forvente fjerning av et segment av tarmen (kalt en reseksjon) som skal vurderes hvis det er mer enn en innsnevring i umiddelbar nærhet, eller hvis innsnevring er usedvanlig lange. Den syke vev er fjernet, og de friske endene av tarmen er tilkoblet.

plan for å ha en kolektomi (fjerning av tykktarmen) hvis progresjon og skade av Crohns sykdom er gjennom hele kolon. Det er mulig at tynntarmen kan være frisk nok til å feste den til endetarmen, og dermed gir avføringen å passere.

Forbered deg muligheten til å være en proctocolectomy eller fjerning av tykktarmen og endetarmen hvis sykdommen er kommet til endetarmen. I dette ekstreme kirurgi, en ileostomi (åpning i magen) utført for å bringe enden av tynntarmen til en stoma å tømmes i en ytre pose.

Identifisere symptomer som indikerer hvorvidt det er nødvendig å behandle en svulst eller fistel med kirurgi. En abscess krever kirurgisk inngrep for å tappe væskeansamling og følger med kolonseksjon hvis nødvendig. En fistel som ikke reagerer på medisiner kan kreve kirurgisk inngrep.

Be legen din om muligheten for laparoskopisk kirurgi. Både sykehusopphold og restitusjonstiden er kortere med dette alternativet.

Hint

  • Redusere sjansene for tilbakefall av Crohns sykdom med en kombinasjon av kirurgiske inngrep og de riktige medisiner som foreskrevet av legen din.
  • Kirurgi er ikke en kur for Crohns sykdom. Et stort antall av Crohns pasienter som har kirurgisk inngrep vil oppleve et tilbakefall av symptomer og krever ytterligere kirurgi.
  • Jo lenger du venter å ha kirurgisk inngrep for alvorlig Crohns sykdom engasjement, jo mer sjansene øker for omfattende kirurgi som for eksempel kolon fjerning.
  • Se etter tegn på Crohns sykdom hos barn. Langsom vekst er en av de mest vanlige symptomer. Det er nødvendig å behandle barn og ungdom med Crohns på samme måte som voksne.