Digidexo.com

Hva er Randall Plakk?

Hva er Randall Plakk?


Hvis du noen gang har passert en nyrestein, kan du forbanner den dagen du noensinne hørt om Randall plaketter, forløperen for mange som lider av denne smertefulle sykdom. Selv om disse forkalkede avleiringer kan reduseres gjennom målrettet behandling forskerne fortsatt ikke er sikker på hva som forårsaker dem til å danne i første omgang.

Discovery

En amerikansk urolog ved navn Alexander Randall oppdaget disse forkalkede avleiringer i begynnelsen av det 20. århundre. Forming i hovedsak på toppen av papillær region av nyrene, kan disse tan-farget vekst av bløtvev strekker seg godt inn i kroppen av nyrene, så vel. Selv om forskere er enige om at disse Randall plaketter i stor grad bidra til dannelsen av steiner i urinveiene, er historien om deres skapelse fortsatt uskrevet.

Plassering og sammensetning

Denne sub-papilla område av nyrene, hvor den Randall plakk dannes, tjener som et førsteklasses sted for krystallisering av kalsium inn i et materiale som er kjent som "kullsyre apatitt", som inneholder både kalsiumfosfat og kalsiumkarbonat. Selv om legene kan identifisere dette materialet under endoskopisk kirurgi, samt med en X-ray, siterer Medcyclopaedia en CT scan som den mest nøyaktige metoden for å identifisere Randall plakk.

Hvordan de passer inn i

Hypertensjon i familien er den eneste betingelsen som jevnlig følger dannelsen av Randall plaketter, sier Medcyclopaedia. Når stede i unormale mengder, gir materialet en kjemisk grobunn for råvarene som utgjør en nyrestein. Studier viser at forhøyede nivåer av den "amorfe kullsyreholdig kalsiumfosfat» (ACCP) kan resultere fra en overdreven grad av kalsium eller en høy pH-verdi, spesielt i unge barn, selv om disse funnene er mangelfulle på dette tidspunktet.

No Cure

En genetisk predisposisjon for å utvikle høye nivåer av Randall plaketter betyr at om du får en nyre stein kan avhenge bare på om det går i familien din. Men legene anbefaler ulike næringsstoffer som har vist seg å stymie utviklingen av steiner. Ifølge National Institutes of Health, drikke minst to liter vann daglig kan bidra til å holde ACCP nivåer mindre konsentrert. Og selv om inntak av kalsium i naturlig form som melk har ikke vist noen korrelasjon til kalsium stein generasjon, ingeskalsiumtilskudd i tablettform har vist denne type korrelasjon.