Digidexo.com

Life Cycle av Streptococcus pyogenes

Life Cycle av Streptococcus pyogenes


Streptococcus pyogenes, en bakterie som vokser i lange kjeder, er til stede i mellom 5 og 15 prosent av friske mennesker og utgjør ingen trussel. Men under de rette forholdene kan det føre til en dødelig infeksjon og er ofte årsaken til sykdommer som halsbetennelse, toksisk sjokksyndrom, skarlagensfeber, kjøttetende bakterier syndrom, impetigo og erysipelas.

Transmission

Bakterier slik som S. pyogenes kan reise fra en persons respiratoriske system til et annet på dråper av fuktighet i luften. For eksempel, når en person med bakterien nyser en annen kan puste inn dråper fra nys. Overføring kan også skje gjennom andre former for deling væsker, for eksempel ved hjelp av en infisert person tannbørste eller gjennom et åpent sår. Når inne i kroppen, kan patogenet reise gjennom blodstrømmen til andre steder.

Inntreden i Body

Når bakterier lever i eller på kroppen uten å forårsake sykdom de er kjent som normalflora. S. pyogenes finnes ofte som en del av normalfloraen i luftveiene. Normalflora kan begynne å forårsake sykdom hvis kroppen kan ned sitt forsvar, for eksempel under en annen infeksjon, eller hvis flora få tilgang til andre områder av kroppen som for eksempel blod.

Infeksjon og symptomer

Hvilke sykdommer utvikle avhenger av hvor Streptococcus pyogenes tar opphold i kroppen. I membranene i hjernen, kan det føre til bakteriell meningitt. I øret, kan det føre til ørebetennelse (ørebetennelse), mens i bihulene kan det føre til bihulebetennelse. I halsen, eller svelg, kan det føre til faryngitt --- kjent som strep hals. I huden, kan det føre til flere forhold, blant annet impetigo eller erysipelas, som bringer på blister-lignende lesjoner på huden. Skarlagensfeber omfatter et hudutslett samt sår hals, feber og typisk et hvitt belegg på tungen og hals. I livmoren, kan det føre til puerperal feber. Denne infeksjonen var en gang en vanlig dødsårsak hos kvinner som nylig hadde født. I fascia rundt musklene, kan det føre til nekrotiserende fasciitt, ​​også kalt kjøttetende bakterier syndrom.

Behandling

Streptococcus pyogenes er følsom for penicillin (ingen resistente stammer er kjent). Følgelig er personer med en infeksjon fra S. pyogenes vanligvis behandlet med penicillin i minst 10 dager. Dette dreper bakterier og kurere infeksjonen.

Uten behandling

Alvorlige komplikasjoner kan oppstå hvis en infeksjon ikke er behandlet. Akutt revmatisk feber synes å oppstå etter strep hals når antistoffer fra immunsystemet, som er ment å angripe strep infeksjon, angriper friske kroppsdeler i stedet. Symptomer på revmatisk feber kan inkludere leddsmerter og betennelse i hjertet. Glomerulonefritt innebærer betennelse i små blodkar i nyrene, som får kroppen til å beholde væske mens blod eller protein akkumuleres i urinen. Ubehandlet kan glomerulonefritt utvikle seg til end-stage nyresykdom.