Digidexo.com

Hvordan Cures for Clostridium tetani

Hvordan Cures for Clostridium tetani


Clostridium tetani er en bakterie som forårsaker en sykdom som kalles stivkrampe, eller stivkrampe, som påvirker nervesystemet. C. tetani kan finnes i jord og avføring, og du kan bli infisert hvis du bryter huden din med et objekt som inneholder bakterier. Symptomer på stivkrampe inkluderer stivkrampe, stivhet i nakken, svelgeproblemer, muskelspasmer og kramper. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, 10 til 20 prosent av stivkrampe tilfeller føre til døden, særlig blant de eldre. Det finnes flere effektive vaksiner mot stivkrampe og for optimal forebygging bør du få vaksinert hvert 10. år. Ifølge Mayo Clinic, er det ingen kur for stivkrampe. Behandlingen består av sårpleie og medisiner for å lette symptomer, og støttende behandling.

Hvordan Cures for Clostridium tetani

•  Rengjør såret for å hindre vekst av bakterier. Fjern skitt, fremmedlegemer og dødt vev fra såret. Vask såret med varmt vann og såpe. Kontroll blødninger ved å legge press på såret til blødningen stopper. Etter at såret er ren, gjelder antibiotisk salve til området. Dette kan motvirke bakterievekst. La det skadde vevet avdekket så lenge det ikke er noen risiko for å få skitt i såret; ellers, dekker den med en bandasje.

•  Gå til sykehuset eller legen din hvis såret er dypt og skitne. Legen din kan gi deg en motgift for å nøytralisere tetanus toksin. Imidlertid kan bare toksin som ikke er blitt bundet til nervevev nøytraliseres med antitoxin.

Ta antibiotika i henhold til legens ordre. Legen din kan forskrive antibiotika for å hjelpe kroppen din bekjempe C. tetani bakterier. Antibiotikaene kan gis oralt eller ved injeksjon. Legen kan også gi deg beroligende midler for mulig muskelkramper og andre medisiner for å behandle symptomene på stivkrampe.

Hint

  • Få vaksinert. Stivkrampe er lett forebygges med vaksinasjon. Ifølge Mayo Clinic, de fleste stivkrampe tilfellene oppstår hos personer som aldri har blitt vaksinert eller som ikke har hatt en booster skutt i løpet av de foregående 10 årene.